Демілітаризація і не вступати в НАТО. Путін про вимоги до України для припинення війни

Демілітаризація і не вступати в НАТО. Путін про вимоги до України для припинення війни

Демілітаризація і не вступати в НАТО. Путін про вимоги до України для припинення війни
. AP

Президент РФ Володимир Путін назвав вимоги до України для припинення війни. Серед них — нейтральний статус, щоб країна не вступила в НАТО, визнання Криму російським і демілітаризаціяскорочення армії країни, зброї або військової техніки з узгодженим мінімумом.

Про це він повідомив на зустрічі з жінками льотного складу російських авіакомпаній у навчальному центрі ПАТ "Аерофлот".

Він сказав, що якщо керівництво України "продовжить робити те, що робить", це "поставить під питання майбутнє української держави".

На зустрічі Путін заявив, що не планує запроваджувати у РФ воєнний стан

"Воєнний стан за законом запроваджується у разі зовнішньої агресії, у тому числі у конкретних районах бойових дій, але у нас такої ситуації немає, і, я сподіваюся, не буде. Друге, що стосується особливого становища. Воно вводиться також, у разі якихось великомасштабних внутрішніх загроз. Ми не плануємо жодного особливого становища на території Росії", — сказав Путін.

Що відомо

  • Вранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції в Україні на звернення самоназваних "Л/ДНР", таким чином Росія ввела війська на непідконтрольні Україні території.
  • Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні.
  • Російські війська вторглися на територію України, обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Є жертви серед цивільного населення.
  • В Офісі президента України оприлюднили перелік міст, які потребують гуманітарних коридорів. Населені пункти розташовані у восьми областях.
  • Президент Франції Емманюель Макрон після перемовин з Путіном дійшов висновку, що той прагне захопити всю Україну та навряд зупиниться перед цією метою.
  • Очільник МЗС України Дмитро Кулеба сказав, що Україна готова до переговорів і дипломатії, але в жодному разі не до російських ультиматумів.
  • Головний прокурор Міжнародного кримінального суду (ІСС) у Гаазі Карім Хан оголосив про початок розслідування військових злочинів Росії, скоєних проти України.
  • Раніше прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков розповів, що Володимир Путін не готовий вести прямі переговори з президентом України Володимиром Зеленським.
  • На запитання журналістів, чи Путін планує провести переговори з Президентом Джо Байденом, Пєсков відповів негативно. Він наголосив, що зараз США складно назвати партнером РФ.
  • 3 березня Володимир Зеленський провів інтерв’ю з іноземними ЗМІ. Під час нього він заявив, що прагне закінчити війну та готовий до перемовин із президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте також

Їх чекає трибунал, який буде у Харкові: Резніков про відповідальність РФ за воєнні злочини

На початок