У Вінниці безкоштовно навчають долікарській допомозі

У Вінниці безкоштовно навчають долікарській допомозі

У Вінниці безкоштовно навчають долікарській допомозі
. Курси з долікарської допомоги проходитимуть щоденно, допоки не закінчаться воєнні дії. Фото: Суспільне Вінниця

Безкоштовні заняття з долікарської допомоги започаткували у Вінниці. Навчають зупиняти кровотечі, накладати пов’язки при травмах і надавати допомогу непритомним, повідомляє кореспондентка Суспільного.

Заняття організував вінничанин Сергій Кіржа. Чоловік має медичну освіту, працював дитячим хірургом.

"Люди повинні знати, як в складний для нашої країни час допомогти один одному та собі. Діти та дорослі не знають, як це зробити. А саме: формування аптечок, транспортування хворих, накладання джгутів та пов’язок, сердечно-легенева реанімація", говорить Сергій Кіржа.

У Вінниці безкоштовно навчають долікарській допомозі
Фото: Суспільне Вінниця

Курси проходитимуть щоденно, допоки не закінчаться воєнні дії. У перший день навчатися прийшли понад півсотні вінничан. Серед них вінничанин Дмитро Чередніченко з тероборони. Каже, уже знає, як зупинити кровотечу, перенести пораненого, зробити ноші з підручних матеріалів та накласти пов’язку.

"У тій ситуації, що зараз склалася в країні, кожному потрібно знати хоча б основи надання першої медичної допомоги пораненим, своїм близьким, військовим. Навіть, якщо ви не будете знаходитися в епіцентрі подій ця інформація може комусь допомогти", — говорить Дмитро Чередніченко.

Курси – безкоштовні. Проходять за адресою вул. Червонохрестівська, 11 з 12:00 до 14:00 години.

Читайте також:

На початок