У Росії не працює Facebook та частково заблоковано низку сайтів ЗМІ

У Росії не працює Facebook та частково заблоковано низку сайтів ЗМІ

Доповнено
У Росії не працює Facebook та частково заблоковано низку сайтів ЗМІ
. Фото: Pixabay

Російські користувачі скаржаться на збій у роботі соціальної мережі Facebook. Також частково заблоковано низку сайтів засобів масової інформації.

Інформацію про проблеми, зокрема, з роботою FB Суспільному підтвердили російські користувачі.

Як випливає з даних сервісу Downdetector, скарги почали фіксувати вночі 4 березня. Зокрема, вони надходять від жителів Москви, Санкт-Петербурга, Краснодара, Самари, Челябінська та інших російських міст. За станом на 1:10 за київським часом, найбільше користувачів – понад 60% повідомили, що не можуть відкрити сайт соцмережі, у 24% виникли проблеми з додатком, а 15% не можуть увійти до свого облікового запису.

Також повідомляється про проблеми з роботою Instagram та Twitter.

"Чому вже другий день поспіль відбуваються збої в додатках?! Учора не працював Твітер, Фейсбук, Ватсап, Інстаграм", – пише дописувач ScarletSunshin5.

"Спостерігається низька швидкість доступу до соціального ресурсу Twitter, Instagram, Facebook. Проблеми на стороні соціальної мережі, фахівці якої зараз займаються усуненням несправності", – пише інший дописувач rt_sup.

Згідно з даними сервісу моніторингу блокувань та доступності ресурсів GlobalCheck, у РФ частково заблокували Facebook, сайти видання "Медуза", ВВС, Deutsche Welle та "Радіо Свобода".

Раніше у Центрі дезінформації повідомляли, що Росію у бан відправили компанії: Apple Pay, Amazon, CEX Io, Etsy, Facebook (бан акаунтів медіа РФ), Google Pay, Google Maps, Instagram (блокування пропаганди), Paysera, Samsung pay.

Вторгнення Росії в України — останні новини.

Що відомо

  • 28 лютого у Meta, материнській компанії Facebook, повідомили, що відбили інформаційну та кібератаку на Україну, які здійснювалися з Росії та Білорусі.
  • 28 лютого набули чинності санкції Європейського Союзу проти Росії, запроваджені у зв'язку з нападом на Україну.
  • Російські опозиційні політики утворили антивоєнний комітет Росії з метою зупинити грубі порушення Кремлем принципів та норм міжнародного права. Вони звертаються до урядів усіх країни та просять росіян реагувати на злочинні дії Путіна.
  • За даними Центру протидії дезінформації, понад 70 міжнародних компаній залишають ринок Росії через широкомасштабне вторгнення в Україну.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День дев'ятий. Онлайн

Сім тисяч ботів брехали про війну РФ в Україні. СБУ викрила "ботоферму війни"

Біженці на кордоні з Польщею: 20-кілометрові затори та польові кухні

"Залізна завіса вже опустилася". Які компанії йдуть з Росії через її напад на Україну

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок