Російський ринок залишили понад 70 світових брендів

Російський ринок залишили понад 70 світових брендів

Російський ринок залишили понад 70 світових брендів
. Фото: Facebook

Понад 70 міжнародних компаній залишають ринок Росії через широкомасштабне вторгнення на територію України та атаки на обєкти інфраструктури і житлові будинки.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Серед компаній, які залишили російський ринок: Apple, Audi, Chevrolet, Cadillac, Coca Cola, Danone, Dell, DHL, Ericsson, Форд, HP, Harley Davidson, General Motors, Jaguar, Lenovo, LinkedIn, Maersk (а це Ali express і ASOS), Nike, Scania, Porsche, Renault, OnlyFans, AMD, Adobe, BMW, Dropbox (за кілька днів), FedEx, Intel, Mercedes, Nestle.

Також Росію у бан відправили наступні компанії: Apple Pay, Amazon, CEX Io, Etsy, Facebook (бан акаунтів медіа РФ), Google Pay, Google Maps, Instagram (блокування пропаганди), Paysera, Samsung pay.

Крім того, РФ відторонили від участі в наступних заходах: Cannes Festival, Eurovision, Formula 1, FIFA, MOK, Mobile World Congress, NHL, аAdidas відмовився працювати зі збірною РФ з футболу. Зупинити мовлення в Росії вирішили BBC, Cinema 4D, Disney, Netflix, Sony, Pornhub, Paramount. А міжнародні платіжні системи — Mastercard, PayPal — запровадили обмеження для російських користувачів.

Що відомо

  • Нафтова компанія Exxon Mobil оголосила про зупинку видобутку нафти та газу на території Росії.
  • Нафтовий концерн British Petroleum заявив про відмову від своєї частки в російській компанії "Роснефть", яка оцінюється в 25 мільярдів доларів. Про намір вийти з усіх своїх спільних підприємств із "Газпромом" та пов'язаними з ним організаціями повідомив міжнародний нафтогазовий гігант Shell plc. Також із російських нафтогазових проєктів виходить Японія.
  • Суверенний фонд Норвегії також повідомив, що продасть свої російські активи через вторгнення Росії в Україну.
  • Канада закрила порти для кораблів, що належать росіянам, а також влаштувала перевірку усієї власності олігархів РФ в країні.
  • Один з найбагатших людей Росії та власник британського футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамовіч продає свій будинок у Лондоні, щоб уникнути замороженні активів згідно з ухваленими санкціями проти РФ у Великій Британії.
  • Найбільша італійська нафтогазова компанія Eni має намір виходити зі спільного з "Газпромом" проєкту "Блакитний потік". Компанії належить 50% акцій, потік з'єднує Росію та Туреччину.
  • Російський "Сбербанк" оголосив про рішення піти з європейського ринку після "аномального відтоку грошових засобів".
  • 28 лютого набули чинності санкції Європейського Союзу проти Росії, запроваджені у зв'язку з нападом на Україну.
  • Російські опозиційні політики утворили антивоєнний комітет Росії з метою зупинити грубі порушення Кремлем принципів та норм міжнародного права. Вони звертаються до урядів усіх країни та просять росіян реагувати на злочинні дії Путіна.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День восьмий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок