Україна може завдати превентивного удару по Білорусі — секретар РНБО

Україна може завдати превентивного удару по Білорусі — секретар РНБО

Україна може завдати превентивного удару по Білорусі — секретар РНБО
. Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: УНІАН

Україна при необхідності може завдати превентивного удару по Білорусі. Рішення про це ухвалюватиме верховний головнокомандувач.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Наші війська сьогодні займаються знищенням російської військової техніки та ресурсів, які є на території нашої країни. За необхідності, якщо буде прийнято рішення верховним головнокомандувачем зробити це, воно буде прийнято", — сказав Данілов.

Також 1 березня відбулося посилення Києва. Керівника апарату РНБО Миколу Жернова призначили для керівництва обороною міста. У російських військах натомість починається деморалізація, каже Данілов.

Що відомо

  • На територію Чернігівської області зайшли білоруські війська. Цю інформацію Суспільному підтвердив речник регіонального управління сил тероборони "Північ" Віталій Кирилов. Колону техніки побачили 1 березня. Вона рухається з боку Городні у напряму Чернігова. Техніку ідентифікували як білоруську за маркуванням.
  • Під час перемовин між Росією та Україною, які відбулись біля Прип’яті на кордоні Білорусі, ввечері 28 лютого Росія обстрілювала Харків. 1 березня пошкоджень зазнали Харківська облдержадміністрація, Оперний театр, філармонія. Є поранені й загиблі.
  • Одразу після перемовин Росія здійснила авіаналіт на околиці Броварів, внаслідок чого одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення.
  • Внаслідок ракетного удару по містах Васильків, Біла Церква та селу Калинівка на Київщині зруйновано триповерховий гуртожиток та два житлові будинки. Також є загиблі та поранені.
  • За п'ять днів з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські війська завдали вже 56 ракетних ударів та випустили 113 крилатих ракет по українській території.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні.

Читайте також

Гроші, маскувальні сітки, донорство крові — чим та де можна допомогти армії

Вторгнення Росії в Україну. День шостий. Онлайн

Суспільне Новини. Підпишіться на зручний для вас канал інформації

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок