Mastercard та Visa заблокували доступ кільком російським банкам

Mastercard та Visa заблокували доступ кільком російським банкам

Mastercard та Visa заблокували доступ кільком російським банкам
. Фото: Pixabay

Mastercard та Visa заблокували доступ до платіжної системи кільком російським банкам. Це означає, що картки працюватимуть лише в Росії, а не закордоном і в іноземних онлайн-магазинах.

Про це на сторінці у Facebook повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На сайті Mastercard повідомили, що вторгнення РФ "стало руйнівним для народу України". Також оголосили про внесок у розмірі 2 мільйонів доларів у Червоний Хрест, Save the Children та наш фонд допомоги співробітникам для гуманітарної допомоги.

Переліку заблокованих російських установ не оприлюднили.

Раніше комітет Верховної ради направив звернення до двох світових платіжних систем з вимогою відключити Росію від їх послуг.

Що відомо

  • Харківська облдержадміністрація, Оперний театр, філармонія зазнали пошкоджень внаслідок російських ударів по центру Харкова. Це попередні дані — зруйнованих будівель може бути більше.
  • МЗС України заявило, що вище військово-політичне керівництво Росії обов'язково постане перед Міжнародним Кримінальним Судом та відповість за кожний вчинений злочин. Це буде Нюрнберзький процес 21 століття.
  • Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан особисто ініціював розслідування щодо вторгнення РФ в Україну.
  • За оперативними даними Міністерства охорони здоров'я, з початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 352 мирних громадян, з них 16 – діти.
  • Вранці 28 лютого українська делегація прибула в район українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації. Ключова мета переговорів припинення вогню та повний вивід військ РФ з України. Від України у перемовинах беруть участь, зокрема міністр оборони Олексій Резніков та голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.
  • Українська та російська делегації провели перший раунд перемовин та їдуть до столиць для консультацій — повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк.
  • Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей повідомив, що наступний раунд переговорів може відбутися за декілька днів.
  • Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що план російського вторгнення, зокрема прохід бронетанкових колон вглиб території України, блокування міст та створення паніки, зазнав поразки.
  • Генштаб ЗСУ, що станом на 13:00 27 лютого російські війська завдали п’ять авіаційних та 16 ракетних ударів по території України.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні.

Читайте також

Гроші, маскувальні сітки, донорство крові — чим та де можна допомогти армії

Вторгнення Росії в Україну. День шостий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок