Україна ідентифікувала більшість українських військових, що потрапили в полон — ДПСУ

Україна ідентифікувала більшість українських військових, що потрапили в полон — ДПСУ

Україна ідентифікувала більшість українських військових, що потрапили в полон — ДПСУ
. Острів Зміїний. Фото: Укрінформ

Державна прикордонна служба та Збройні сили ідентифікували більшість військовослужбовців, які потрапили до російського полону. Серед них можуть бути прикордонники зі Зміїного.

"26 числа ми отримали надію, що наші побратими можуть бути живими. Російські ЗМІ повідомили про доправлення до окупованого Севастополя військовослужбовців з острова. Підставою є кількість, яка знаходиться у них. Інформація про 13 загиблих озвучувалася на основі попередніх даних, які були отримані в момент атаки ворога на острів, після чого зв'язок був втрачений", — повідомив Суспільному прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Як зазначили у відомстві, ДПСУ підключає міжнародні гуманітарні місії аби отримати список усіх хлопців які наразі перебувають у полоні РФ.

"Аналізуючи матеріали поширені у рос ЗМі нами та ЗСУ ідентифіковано більшість військовослужбовців. Звісно, тепер РФ намагається використати її у своїй інформаційній пропаганді. Україна своїх не кидає, ми зробимо все щоб повернути їх додому", — наголосили у ДПСУ.

Що відомо

  • 28 лютого Генштаб завив, що захисники острову Зміїний живі, але перебувають у полоні РФ.
  • Харківська облдержадміністрація, Оперний театр, філармонія зазнали пошкоджень внаслідок російських ударів по центру Харкова. Це попередні дані — зруйнованих будівель може бути більше.
  • МЗС України заявило, що вище військово-політичне керівництво Росії обов'язково постане перед Міжнародним Кримінальним Судом та відповість за кожний вчинений злочин. Це буде Нюрнберзький процес 21 століття.
  • Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан особисто ініціював розслідування щодо вторгнення РФ в Україну.
  • За оперативними даними Міністерства охорони здоров'я, з початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 352 мирних громадян, з них 16 – діти.
  • Вранці 28 лютого українська делегація прибула в район українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації. Ключова мета переговорів припинення вогню та повний вивід військ РФ з України. Від України у перемовинах беруть участь, зокрема міністр оборони Олексій Резніков та голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.
  • Українська та російська делегації провели перший раунд перемовин та їдуть до столиць для консультацій — повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк.
  • Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей повідомив, що наступний раунд переговорів може відбутися за декілька днів.
  • Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що план російського вторгнення, зокрема прохід бронетанкових колон вглиб території України, блокування міст та створення паніки, зазнав поразки.
  • Генштаб ЗСУ, що станом на 13:00 27 лютого російські війська завдали п’ять авіаційних та 16 ракетних ударів по території України.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні.

Читайте також

Гроші, маскувальні сітки, донорство крові — чим та де можна допомогти армії

Вторгнення Росії в Україну. День шостий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок