ЗСУ про втрати Росії: понад 5 700 військових, майже 200 танків

ЗСУ про втрати Росії: понад 5 700 військових, майже 200 танків

ЗСУ про втрати Росії: понад 5 700 військових, майже 200 танків
. Фото: Уніан

Російська армія з початку вторгнення в Україну втратила приблизно 5710 військових, 198 танків та 29 літаків. Це дані Генштабу Збройних сил України станом на 6:00 1 березня.

Про це повідомили на сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook.

У повідомленні також йдеться про 200 російських полонених, 29 гелікоптерів, 77 артилерійських систем, 846 броньованих машин, 7 засобів ППО тощо. Дані є приблизними через високу інтенсивність дій.

Водночас міністр оборони Олексій Резніков підбив підсумки війни станом на 1 березня.

"На п’яту добу інтервенції російські окупанти виявилися неспроможні приховувати, що в них починається агонія. Варварські обстріли ракетами та РСЗО мирних міст – це свідчення, що вони нездатні більше воювати з озброєними українцями. Тільки з мирними, як останні боягузи. Це воєнний злочин. Його безпосередні виконавці та організатори приречені решту свого існування носити тавро вбивць і ховатися. Їх чекає трибунал",— повідомив міністр.

Що відомо

  • Під час перемовин між Росією та Україною, які відбулись біля Прип’яті, ввечері 28 лютого Росія обстрілювала Харків.
  • Одразу після перемовин Росія здійснила авіаналіт на околиці Броварів, внаслідок чого одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення.
  • Українська та російська делегації провели перший раунд перемовин та їдуть до столиць для консультацій, повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк.
  • Внаслідок ракетного удару по містах Васильків, Біла Церква та селу Калинівка на Київщині зруйновано триповерховий гуртожиток та два житлових будинки. Також є загиблі та поранені.
  • За п'ять днів з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські війська завдали вже 56 ракетних ударів та випустили 113 крилатих ракет по українській території.
  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні.

Читайте також

Гроші, маскувальні сітки, донорство крові — чим та де можна допомогти армії

Вторгнення Росії в Україну. День шостий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок