З Олімпійських ігор у Пекіні повернулися троє прикарпатських спортсменів

З Олімпійських ігор у Пекіні повернулися троє прикарпатських спортсменів

З Олімпійських ігор у Пекіні повернулися троє прикарпатських спортсменів
. Фото: Суспільне

На Івано-Франківщину повернулися три учасники зимових Олімпійських ігор-2022 у Пекіні. На змаганнях вони представили Україну у стрибках на лижах із трампліна, повідомила кореспондентка Суспільного з пресконференції учасників Олімпіади-2022.

Наймолодший учасник змагань з Прикарпаття — 17-річний спортсмен Антон Корчук. Хлопець розповідає, не очікував, що виступатиме на Олімпіаді-2022, адже його участь у ній підтвердили в останній момент.

"Я навіть не думав, що у такому віці можу потрапити на Олімпійські ігри. Це все — завдяки тренеру Віталію Прокоп'юку. Два-три роки тому у мене навіть не було думки, що я просто поїду пострибати із трамплінів на збори за кордон, не те щоб у 2020 році поїхати на юнацькі Олімпійські ігри, а у 2022 році потрапити на дорослу Олімпіаду", — розповідає Антон Корчук.

З Олімпійських ігор у Пекіні повернулися три спортсмени з Івано-Франківщини
Наймолодший учасник Олімпіади з Прикарпаття — 17-річний спортсмен Антон Корчук. Фото: Суспільне

28-річний спортсмен Віталій Калініченко також дебютував на Олімпіаді у Пекіні. За підсумками першого раунду змагань на великому трамплініНормальний трамплін має розрахункову лінію приблизно 120 м він виборов 44 місце. Спортсмен також мав узяти участь у змаганнях зі стрибків із нормального трамплінаНормальний трамплін має розрахункову лінію приблизно 90 м, але пропустив першу дисципліну через позитивний результат тесту на коронавірус.

"Олімпійські ігри були не зовсім звичайні, бо було дуже багато перевірок через COVID-19, щоденні тести. Такі перевірки під час Олімпіади — це щоденний стрес, хвилювання. Це дало про себе знати, однак ми все одно змогли вдало виступити", — каже Віталій Калініченко.

З Олімпійських ігор у Пекіні повернулися три спортсмени з Івано-Франківщини
Як розповідає тренер зі стрибків на лижах із трампліна Володимир Бощук, він задоволений стрибками прикарпатців на Олімпійських іграх. Фото: Суспільне

Третій лижник з Івано-Франківщини — 21-річний Євген Марусяк зайняв 50 сходинку рейтингу у першому раунді змагань зі стрибків з великого трампліна. Хлопець розповідає, що почав займатися цим видом спорту у дев'ять років. До Олімпіади спортсмен готувався, як і до звичайних змагань, але графік тренувань був дуже насиченим.

"Ми дві доби перебували в дорозі, а на відпочинок немає часу, бо потрібно приходити у форму одразу після перельоту. Своїм виступом на малому трампліні я був задоволений. Я думав, що на великому буде краще. На тренуваннях на ньому мені взагалі чомусь не вдавалося. Хоча на змаганнях виходило вже трохи краще. Результат, як на мене, непоганий, але не такий, як би хотілося", — поділився Євген Марусяк.

Україна завершила змагання у стрибках з трампліна на Олімпіаді-2022: результат останнього старту

Тренер зі стрибків на лижах із трампліна Володимир Бощук розповів, що задоволений виступами прикарпатців на Олімпійських іграх.

"Було видно їхній запал в очах, видно, що боролися. Хлопці хотіли й собі довести, що вони чогось варті, і вся країна вболівала. Дякуємо вболівальникам за всі теплі слова та надіємося, що надалі також будемо тішити гарними результатами. У нас сезон ще не закінчився", — підсумував Володимир Бощук.

З його слів, у цьому сезоні спортсмени з Івано-Франківщини візьмуть участь у змаганнях етапів кубка світу та у чемпіонаті світу зі стрибків на лижах з великого трампліна.

Читайте також

  • Коли людина летить, неначе птах. Трамплінам у Ворохті на Франківщині виповнюється 100 років
  • Прикарпатці перемогли у міжнародних змаганнях зі стрибків з трампліна
  • Україна вдруге в історії здолала кваліфікацію в стрибках з нормального трампліна на Олімпіаді
  • Прикарпатець переміг на міжнародних змаганнях зі стрибків з трампліна

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок