Сумчан запрошують на марш єдності 19 лютого

Сумчан запрошують на марш єдності 19 лютого

Сумчан запрошують на марш єдності 19 лютого
. Суспільне Суми

У Сумах 19 лютого проведуть марш єдності. За словами організаторів, цей захід покликаний показати, що містяни можуть об’єднатися за потреби. Ініціатор - Андрій Букін.

Андрій Букін — виконавчий директор ГО "Клуб "Шанс", експерт з питань бюджету та охорони здоров‘я пояснює: "З дітьми, з плакатами, з прапорами України, для того, щоб показати, що ми мирно налаштовані люди. Але якщо буде загроза агресії, чи окупації міста Суми, то у нас переважна більшість людей долучиться до оборони. Це треба для того, щоб сумчани спокійніше ставилися до тих гнітючих новин, які транслюються засобами масової інформації".

Андрій Букін пропонує цивільним громадянам зібратися у суботу 19 лютого о 10 годині біля пам’ятника Шевченку, звідти колона пройде вулицями міста. Волонтери також закликали сумчан об’єднатися і зберігати спокій. Допоможе в цьому практична підготовка: вивчення правил поведінки під час обстрілу, домедична підготовка або вивчення місцезнаходження бомбосховищ.

Тетяна Голуб — волонтерка розповідає: "Ми пропонуємо боятись конструктивно, тобто організовуватись, згадувати або навчатись, зокрема, домедичну допомогу. Кожна домогосподарка має навчитися накладати джгут. Треба будь-що допомагати нашій армії, неважливо, як ви допомагаєте, ви можете волонтерам гроші перераховувати, якщо не вірите волонтерам, чи шукаєте своїх волонтерів, допоможіть куму, який воює в ЗСУ".

Читайте також

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок