У НБУ порадили не знімати гроші у банкоматах і платити безконтактно

У НБУ порадили не знімати гроші у банкоматах і платити безконтактно

У НБУ порадили не знімати гроші у банкоматах і платити безконтактно
. Уніан

Національний банк України радить знизити контакти з національною та іноземною готівкою і менше знімати гроші у банкоматах задля зниження ймовірності поширення коронавірусу.

Згідно з повідомленням НБУ в Facebook, також українцям наразі варто користуватися дистанційним банківським обслуговуванням.

При цьому в Нацбанку радять розраховуватися безготівково, краще безконтактно, стверджуючи, що 90% платіжних терміналів в Україні підтримують таку можливість.

Крім того, після контакту з банкнотами та монетами необхідно ретельно мити руки і не можна торкатися обличчя.

В НБУ закликали не забувати періодично дезінфікувати платіжні картки, смартфони, платіжні термінали, інші мобільні пристрої, які використовуються для безготівкової оплати.

Що відомо

  • Національний банк України попереджає про нестачу готівкової валюти у касах банків через підвищений попит і радить купувати її в онлайн-режимі.
  • Уряд вирішив ввести карантин на три тижні по всій території України (до 3 квітня).
  • Верховна Рада 17 березня ухвалила законопроєкт щодо боротьби з COVID-19, яким передбачаються штрафи для населення за порушення карантину, доплати медикам, закупівля медпрепаратів без тендерів та інше. 18 березня президент Володимир Зеленський підписав закон.
  • 18 березня Міністерство охорони здоров’я повідомило про два нових випадки інфікування коронавірусом на території України у Донецькій області та на Київщині. Всього в Україні вже зареєстровано 16 випадків захворювання коронавірусом, з яких два — летальні.
  • На території Київської області ввели режим надзвичайної ситуації через коронавірус.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила епідемію вірусу COVID-19 пандемією.
На початок