У якому стані чоловіча збірна України з біатлону перед спринтом Олімпіади-2022: коментар тренера

У якому стані чоловіча збірна України з біатлону перед спринтом Олімпіади-2022: коментар тренера

Ексклюзивно
У якому стані чоловіча збірна України з біатлону перед спринтом Олімпіади-2022: коментар тренера
. Суспільне Спорт

Що сказав Олексій Кравченко про стан спортсменів перед наступним стартом у Пекіні.

Чоловіча збірна України з біатлону продовжує підготовку до спринту на Олімпійських іграх у Пекіні після першого особистого старту - індивідуальної гонки.

В індивідуальній гонці на Олімпіаді-2022 лише одному українцеві - Дмитру Підручному - вдалося фінішувати у топ-30. Підручний посів 18-е місце з трьома хвилинами штрафу, і цей результат є найкращим для нього у кар'єрі як на Зимових Олімпіадах, так і, власне, в індивідуальних гонках.

Після індивідуальної гонки Підручний звертав увагу на дискомфорт у спині, який з'явився через особливості траси у Пекіні. Попри це, біатлоніст, за інформацією Суспільне Спорт, потрапив у заявку команди на спринт.

Читайте також: Склад збірної України на чоловічий спринт Олімпіади-2022: хто бігтиме гонку

Тренер збірної України з біатлону Олексій Кравченко, який займався підготовкою спортсменів до стартів за відсутності Юрая Санітри (зараз головний тренер уже вийшов із ізоляції), розповів Суспільне Спорт про стан біатлоністів перед наступною гонкою.

За словами Кравченка, усі спортсмени перебувають у хорошому фізичному стані. Зокрема й Підручний, відновленням якого займалися лікарі збірної України.

  • Про стан спортсменів перед спринтом

"Після індивідуальної гонки хлопці вийшли у хорошому фізичному стані. Звичайно, кожен з них був трохи засмучений, оскільки недопрацювали на вогневих рубежах і розуміли, що такі помилки були зроблені, які завадили показати хороший результат. Особливо прикро за Дмитра Підручного та Артема Приму, оскільки вони досить досвідчені спортсмени, мають великий досвід змагань і на Олімпійських іграх. Але то є Олімпійські ігри, всі в однакових умовах. Трохи не впоралися з хвилюванням, розуміли, що велика відповідальність лежить, і на них дивиться уся країна".

"Звичайно, коли ти змагаєшся і під час звичайних тренувань, то почуваєшся по-різному. Коли змагаєшся, то робиш це на максимальних можливостях. Але знаю, що після індивідуальної гонки у Підручного був дискомфорт у спині. Дякую лікарям, знаю, що вони включилися у цю роботу і намагаються якомога більше зробити, щоб ніхто із хлопців не відчував дискомфорту. Гадаю, що лікарі гарно попрацювали, і Дмитро вийде на старт [у спринті] без якогось дискомфорту та у доброму фізичному стані".

  • Про склад на чоловічий спринт

"Щодо спринту, то залишається та ж четвірка: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко та Богдан Цимбал, які будуть завтра стартувати. Артем Тищенко знаходиться у бойовій готовності і готовий підмінити у разі потреби, оскільки ситуація досить складна. Ви бачите, що у жіночій команді ситуація не досить проста, але ми сподіваємося на чоловічу команду. Хлопці роблять все, щоб безпечно знаходитися тут, слідкують за своїм здоров'ям та за усім, що відбувається навколо".

Читайте також: Біатлоністка Олена Білосюк повернулася в розташування збірної України на Олімпіаді-2022
  • Про Юрая Санітру та інших членів команди

"У четвер, 10 лютого, ввечері вийшов [з самоізоляції] Іван Білосюк. Взагалі хочу подякувати усій нашій команді: кожен член розуміє, що ситуація складна, але не падає духом. Зараз трохи полегше. Юрай Санітра? Ми розуміємо, що йому дійсно дуже складно, він вже 15-й день як там перебуває (ред. – уже відомо, що Санітра вийшов із ізоляції). Але уся команда на нього чекає, не вистачає його мудрих слів для настрою. Проте усі хлопці - професіонали і намагаються витиснути максимум заради гарного результату. Знаємо, що хлопці виконали дуже хорошу роботу упродовж року, і сподіваємося, що вони зможуть показати гарні результати та потішити вболівальників".

Що відомо

  • Головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра перебував на самоізоляції з моменту прибуття у Пекін - упродовж двох тижнів, проте вже вийшов із неї.
  • Крім Санітри, позитивні результати тестів на коронавірус мали біатлоністки Олена Білосюк та Дар'я Блашко, а також персонал команди. Проте за підсумками останніх тестувань самоізоляцію покинули біатлоністка Олена Білосюк та Іван Білосюк - сервісмен команди.
  • У жіночій індивідуальній гонці Юлія Джима та Ірина Петренко показали найкращі результати України в особистих гонках сезону 2021/22 - 10-е та 11-е місця.

Де дивитись Олімпіаду-2022

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Олімпіади-2022 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Для перегляду Олімпіади-2022 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок