30 громад підписали договір про співпрацю з Івано-Франківським університетом нафти і газу

30 громад підписали договір про співпрацю з Івано-Франківським університетом нафти і газу

30 громад підписали договір про співпрацю з Івано-Франківським університетом нафти і газу
. Фото: Unsplash

Голови 27 територіальних громад Івано-Франківщини, двох громад із Закарпатської області та однієї зі Львівської підписали договір про співпрацю з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти й газу. Про це кореспондентці Суспільного розповів ректор навчального закладу Євстахій Крижанівський.

За його словами, у межах договору працівників університету залучатимуть до розроблення програм розвитку громад у сферах економіки, енергетики, культури та туризму, а студентів — до покращення їхніх практичних навичок.

"Приходять нові керівники, а вони — не підготовлені. Тому ми готові надавати їм послуги з підвищення кваліфікації. Ми їх запрошуємо до себе, читаємо фундаментальні ази. Коли познайомимося з тим, чим багата громада, що вона хотіла б розвивати, ми даємо керівнику випускну роботу. Опісля видамо йому атестат про те, що він отримав кваліфікацію. Але він має написати проєкт. Ми даємо на підсилення нашого викладача-керівника, студентів стаціонару і направляємо у громаду на практику", — сказав Євстахій Крижанівський.

Голова Ясінянської тергромади Закарпатської області Андрій Делятинчук каже, що для громади важлива співпраця у сфері екології.

"Це — моніторинг стану нашого довкілля, оцінка впливу на довкілля чи екологічна оцінка. Адже, наприклад, наша громада зараз закінчує написання стратегії розвитку. Ця стратегія підлягає обов’язковій екологічній оцінці", — говорить Андрій Делятинчук.

Виконавчий директор Агенції розвитку OТГ Прикарпаття Ігор Мельничук каже, що "основоположниками добробуту та багатства громади є організація і співробітництво".

"Це є те, від чого залежатиме, куди прийде капітал, а капітал приходить туди, де він може множитися. Тому організація і підвищення інтелектуальної спроможності кожної з громад стане визначальним у майбутньому", — сказав Ігор Мельничук.

Читайте також

  • Задля розвитку бізнесу. Сім громад Франківщини підписали угоду про співпрацю
  • У Франківську на ратуші відкрили пам'ятну дошку на честь отримання містом Магдебурзького права
  • Чверть громад Прикарпаття не виконали бюджет 2021 року: в Обертинській ТГ розповіли про причини

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок