На Буковині продовжили дистанційне навчання у школах: що про це відомо

На Буковині продовжили дистанційне навчання у школах: що про це відомо

На Буковині продовжили дистанційне навчання у школах: що про це відомо
. Суспільне Буковина

У Чернівецькій області продовжено дистанційне навчання для школярів. Це пов'язано із поширенням штаму Омікрон та рівнем заповненості лікарень.

Це вирішили на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій.

Дистанційне навчання продовжили до 11 лютого. Ця форма діятиме не лише для шкіл, а й для училищ, дитячих спортивних секцій та гуртків.

В області циркулює штам "Омікрон". Він "витісняє" решту типів коронавірусу. Про це під час засідання сказала головна санітарна лікарка області Наталія Гопко. Це більш заразний штам, аніж "Дельта". В області високий рівень шпиталізації.

Реанімаційні відділення у трьох районних лікарнях заповнені повністю. Також зросла кількість пацієнтів, які потребують кисневої дотації — їх понад половина. Про це на засіданні сказав директор обласного департаменту охорони здоров'я Олег Чорний.

Раніше Суспільному заступник міського голови Юрій Лесюк сказав, що у місті приблизно 530 учнів хворіють на COVID-19. Це менш як 2% школярів. Також є діти, які хворі на гостру респіраторну вірусну інфекцію, — їх 5%. Відтак, за словами Лесюка, ця кількість дозволяє відновити очне навчання.

Дистанційне навчання запровадили 21 січня.

Що відомо

  • З 18 січня Буковина відповідає показникам "помаранчевої" зони карантину. В області збільшилась кількість випадків інфікування коронавірусом. Це передбачає, що громади можуть вводити додаткові карантинні обмеження.
  • Загалом в області виявили 136 576 випадків інфікування коронавірусом, 117 778 людей одужали, а 3 144 померли.

Читайте також

Невакцинованих медиків та комунальників почали відсторонювати від роботи. Скільки таких на Буковині

Читайте нас у Telegram: головні новини Буковини

Станьте частиною Суспільне Буковина: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок