COVID-19: 1662 нових випадків інфікування, дев'ять смертей від ускладнень на Сумщині

COVID-19: 1662 нових випадків інфікування, дев'ять смертей від ускладнень на Сумщині

COVID-19: 1662 нових випадків інфікування, дев'ять смертей від ускладнень на Сумщині
.

У Сумській області протягом доби 2 лютого коронавірус підтвердили у 1662 людей. Дев'ятеро мешканців області померли від ускладнень хвороби. Ці дані повідомляють на сайті Сумської ОДА.

З дев'ятьох людей, що померли, троє – із Сум, одна людина – з Конотопського, троє – з Охтирського і троє – з Роменського району. Найбільше нових випадків зафіксували у Сумському районі – 894 інфікувань.

За добу 707 мешканців Сумщини одужали від COVID-19. Наразі з активним діагнозом "коронавірус" в області 20 925 людей.

Читайте також: "Пандемія — це війна". Лікар про нову хвилю коронавірусу, "Омікрон" і вакцинацію

За весь час пандемії коронавірус на Сумщині зафіксували у 156 983 людини, з яких 3 010 людей померли. Одужання підтвердили у 133 048 жителі області.

За добу першу дозу вакцини на Сумщині отримали 596 людини, другу дозу – 690 людина, вакцинувалися бустерною дозою – 741 особа. Загалом вакцинувалися першою дозою в області 443 602 людей, двома дозами – 424 282.

На Сумщині, за даними РНБО, на 42,9% заповнені ліжка в лікарнях, які виділені для пацієнтів з коронавірусом та підозрою на інфікування. До апаратів ШВЛ в області підключені 40 людини, з яких 29 – в Сумах.

Що відомо

  • Міністерство охорони здоров’я оприлюднило перелік симптомів, характерних при зараженні штамом COVID-19 "Омікрон". За даними МОЗ, найпоширенішими серед них є нежить та головний біль.
  • Декларація із сімейним лікарем не є обов'язковою для проведення щеплення від COVID-19, її відсутність не є підставою, щоб вам відмовили у вакцинації. Втім, її наявність значно прискорює внесення даних про ваше щеплення до електронної системи охорони здоров'я.
  • Якщо в "Дії" не підтягується COVID-сертифікат після щеплення бустерною дозою потрібно надіслати новий запит на порталі чи в застосунку. Зробити це можна в перший же день введення дози вакцини проти COVID-19, пояснює пресцентр Міністерства охорони здоров'я.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до спільноти у Viber

На початок