"Довелося ламати двері у дитячу кімнату". Що розповіли очевидці про вибух у будинку в Запоріжжі

"Довелося ламати двері у дитячу кімнату". Що розповіли очевидці про вибух у будинку в Запоріжжі

Доповнено
"Довелося ламати двері у дитячу кімнату". Що розповіли очевидці про вибух у будинку в Запоріжжі
. Фото Суспільне Запоріжжя

Мешканців 24 квартир третього під'їзду будинку по вулиці Франка, де сьогодні, 28 січня, вранці стався вибух, евакуювали. Вирішується питання щодо їх тимчасового розселення.

Про це повідомляє кореспондент Суспільного Запоріжжя Герман Дубінін, який спілкувався з мешканцями евакуйованого під'їзду. Люди перебувають в шоковому стані, з ними працюють психологи. Від спілкування вони відмовляються.

Коментар погодився дати Костянтин, мешканець третього поверху. Чоловік розповідає, що сила удару прийшлася на кімнату його 12-річного сина, дитина не постраждала.

"Довелося ламати двері у дитячу кімнату". Що розповідають очевидці про вибух у будинку в Запоріжжі
Костянтин. Фото Суспільне Запоріжжя

"Почули хлопок. У квартирі у нас купа диму та сморід, газу чи пилу, ми не могли зрозуміти. Дитина спала в іншій кімнаті, а ми з дружиною в сусідній. Все попадало. І шафа-купе, й у дитини заблокувалися двері. Ми не могли дістати його. Мені довелося ламати двері у дитячу кімнату. Він, в чому був одягнений, зверху надягли йому куртку й одразу вибігли на вулицю".

Про те, де будуть жити, чоловік каже, що поки не знають. Наразі перебувають в пункті обігріву.

Мешканка сусіднього, четвертого під’їзду, Раїса Миколаївна каже, подумала, що хтось машину підірвав:

"О пів на четверту як бабахнуло, у мене відразу почало тріщати вікно. Усі машини почали сигналити. Я у вікно глянула – нема. У мене у спальні дитина: «Бабусю, мене навіть підкинуло». Я одягнулася і вийшла у двір. Тут всі почали з’їжджатися, всі почали вибігати. Вибух такий, що навіть у сусідніх будинках повилітали вікна".

"Довелося ламати двері у дитячу кімнату". Що розповіли очевидці про вибух у будинку в Запоріжжі
Раїса Миколаївна. Фото Суспільне Запоріжжя

Жінка розповідає, що в її квартирі, як наслідок вибуху лише розбите вікно:

"Дали тепло, щодо електрики, сказали, що вирішують питання, може після обіду. Комісія буде, поки не знаю", розповіла Раїса Миколаївна.

Як повідомив Суспільному, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, шість родин – 14 громадян та трьох дітей – переселять до одного з гуртожитків міста. Інші жителі зруйнованого будинку тимчасово проживатимуть у родичів.

Що відомо

  • 28 січня близько четвертої години ранку в житловому будинку в Олександрівському районі Запоріжжя стався вибух побутового газу. Внаслідок вибуху загинула 76-річня мешканка. Ще двоє жінок отримали травми різного ступеня тяжкості.
  • Мешканцям житлового будинку на вулиці Франка, де трапився вибух, міська влада пообіцяла виплатити компенсацію. Попередньо подію кваліфікували як "надзвичайну ситуацію місцевого рівня".

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок