На Тернопільщині посилюють карантинні обмеження

На Тернопільщині посилюють карантинні обмеження

На Тернопільщині посилюють карантинні обмеження
. Суспільне Тернопіль

Понад 100 шкіл Тернопільщини перейшли на дистанційне навчання через COVID-19. Про це розповіла начальниця обласного управління освіти Ольга Хома.

За її словами, кількість хворих учнів збільшується щодня:

"Хочу зазначити, що за останню добу у нас перейшло на дистанційну форму навчання 303 класи по області. Загальна кількість класів, які на дистанційному на сьогодні – 594. Що стосується закладів освіти, то за останню добу на дистанційну форму навчання перейшло 58 закладів і загалом на сьогодні ми маємо 131 заклад освіти, який перейшов на дистанційну форму навчання. Кількість дітей, що захворіли за останню добу – це 58 учнів. Приріст є кожного дня. У дошкільних закладах менш-більш ситуація стабільна, високого приросту захворюваності немає, а що стосується саме учнів шкільного віку, тут, на жаль, спостерігаємо тенденцію щодо збільшення захворюваності і в більшій частині це стосується не тільки середньої ланки – середня і старша школа, але і серед дітей, які навчаються у початковій школі".

Серед вчителів, розповідає Ольга Хома, великого приросту захворюваності на коронавірус немає:

"Такої високої захворюваності серед педагогічних працівників ми не бачимо. Орієнтовно в нас хворіють в середньому від 20 до 40 працівників".

Нагадаємо, на Тернопільщині є 593 школи і більше 30 тисяч педагогічних працівників.

Що відомо

На початок