"Хороший тест перед виїздом у Пекін". Юрай Санітра - про виступ України у естафеті в Антгольці

"Хороший тест перед виїздом у Пекін". Юрай Санітра - про виступ України у естафеті в Антгольці

Ексклюзивно
"Хороший тест перед виїздом у Пекін". Юрай Санітра - про виступ України у естафеті в Антгольці
. biathlon.com.ua

Україна виступила на останньому етапі Кубка світу перед Олімпіадою.

Чоловіча збірна України з біатлону завершила виступ на змаганнях напередодні Олімпійських ігор-2022 у Пекіні. Зокрема, останнім стартом для українців стала естафета етапу Кубка світу в Антгольці, у якій підопічні Юрая Санітри показали другий найкращий результат сезону й фінішували шостими.

Читайте також: Україна - шоста в останній чоловічій естафеті перед Олімпіадою-2022: результат гонки

Водночас українська команда змагалась для себе за нестандартної розстановки: Богдан Цимбал - Дмитро Підручний - Антон Дудченко - Артем Прима.

Після фінішу головний тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра поділився враженнями з Суспільне Спорт щодо виступу підопічних у естафетній гонці і висловив свої очікування щодо Олімпіади в Пекіні.

  • Про результат збірної України в Антгольці

"Сьогоднішній старт був хорошим тестом перед виїздом у Пекін. На мій погляд, ще є багато чого варто допрацювати, але є ще великий запас. Одинадцять додаткових патронів у стрільбі в таку погоду - це багато. Потішив Богдан Цимбал на першому етапі, показав, що може бути варіантом для олімпійскої естафети.

Дмитро Підручний у Рупольдингу мав ніякий старт, а тут, в Антгольці, біг дуже добре, програв лише чотири секунди ходом Алєксандру Логінову.

Антон Дудченко ще не такий свіжий, як би хотілось. Там ще були трошки проблеми з тим, що не мав контакту для передачі після другого кола. Був несконцентрований під час стрільби стоячи, адже він [зазвичай] закриває такі мішені без проблем.

Артем Прима вже робив, що міг. Я бачив, що він хотів ризикувати під час останньої стрільби, але не вийшло. Але, думаю, загальні результати команди в цьому сезоні в естафеті - 5-те, 6-те, 6-те і 7-ме місця - показали, що контакт є. Але треба, щоб усе підійшло в момент, коли це треба. Думаю, це тоді й станеться".

  • Про тремор у Антона Дудченка під час стрільби

"В анатомії тіла Антона є трохи більше м'язів, тому йому треба час, щоб адаптуватись на висоті. Я бачив, що в стійці це було проблемою. Але для мене цей старт був дуже хорошим тренуванням і тестом. Можемо ще спокійно два дні відпрацювати в Антгольці, а потім уже будемо готуватись до вильоту в Пекін, 26 січня в середу".

Читайте також: "Не впорався зі своїм етапом". Дудченко - про виступ у чоловічій естафеті на етапі в Антгольці
  • Про Олімпіаду в Пекіні

"Не знаю, що чекатиме на нас у Пекіні: як пройде вся процедура акредитації, розселення [команди], як будемо тренуватись, скільки часу матимемо для цього. У перші дні будемо придивлятись індивідуально, хто в якому фізіологічному та психологічному стані, і будемо готуватись так, щоб показати свою роботу в цьому році там, де треба, - на Олімпійських іграх.

Треба ще допрацювати фізичний стан. Вони [спортсмени] зараз не в оптимальній формі. Але я впевнений, що все вийде. Матимемо нових спортсменів на Олімпіаді - Цимбала та Дудченка. Треба буде приготувати їх до спеціальної атмосфери, у якій проходять ці змагання. Більше відповідальності буде кожен відчувати. Впевнений, що будемо гідні боротись за хороші позиції".

Позиції українських біатлоністів у загальному заліку Кубка світу перед Олімпіадою

  • 34. Дмитро Підручний
  • 35. Антон Дудченко
  • 49. Богдан Цимбал
  • 62. Артем Прима
  • Артем Тищенко (не набрав залікові бали на Кубку світу)

Що відомо

  • До збірної України для участі в Олімпійських іграх увійшли Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Богдан Цимбал і Артем Тищенко. Цимбал і Дудченко будуть дебютантами Ігор, коли для Прими та Підручного ця Олімпіада стане вже третьою в кар'єрі.
  • Найкращий результат серед українців у особистих гонках у цьому сезоні показав Підручний. Він став сьомим у спринті на етапі Кубка світу в Рупольдингу. Щодо естафет, то найуспішнішим для української команди був виступ у Естерсунді - тоді вони стали п'ятими.
  • На змаганнях у Антгольці представники збірної України змагались лише в індивідуальній гонці та в естафеті. Двоє спортсменів мали змогу виступити в масстарті, однак не скористались цією опцією.
Читайте також: "Вже не можемо робити експерименти". Санітра - про відсутність українців у масстарті в Антгольці
На початок