"Вже не можемо робити експерименти". Санітра - про відсутність українців у масстарті в Антгольці

"Вже не можемо робити експерименти". Санітра - про відсутність українців у масстарті в Антгольці

Ексклюзивно
"Вже не можемо робити експерименти". Санітра - про відсутність українців у масстарті в Антгольці
. Суспільне:Біатлон

Українці пропустили останню особисту гонку перед Олімпіадою.

Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра пояснив, чому жоден із українських біатлоністів не виступив у масстарті на етапі Кубка світу в італійському Антгольці. Саме ця гонка є заключним особистим стартом для чоловіків напередодні Олімпійських ігор у Пекіні, що розпочнуться вже 4 лютого.

На участь у масстарті претендували двоє спортсменів із української команди - Дмитро Підручний і Антон Дудченко. Але жоден із них не взяв участь у гонці. Водночас, якщо Дудченко виступив у індивідуальній гонці в Антгольці, то Підручний пропустив другий старт поспіль.

У масстарті беруть участь лише 30 біатлоністів: топ-25 найкращих у загальному заліку та топ-5 за очками на етапі. Українці не набирали очок в Антгольці, тому за цією квотою не проходили. Водночас - за квотою топ-25 найкращих ще у попередньому списку Дмитро Підручний був другим запасним, а Антон Дудченко - п'ятим.

Зважаючи на велику кількість неявок на старт інших біатлоністів, українці потрапляли в підсумковий список: Підручний стартував би під 23-м номером. А Дудченко потрапляв у гонку в разі неявки саме Підручного. Утім, на старт у підсумку не вийшов ні Дмитро, ні Антон.

Читайте також: Бенедікт Долль випередив Йоганнеса Бьо у масстарті етапу в Антгольці: результат гонки

Чому українці не брали участь у масстарті і як проходить підготовка до останньої естафети перед Олімпіадою-2022, Санітра розповів у ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт.

  • Про причини відсутності українців у масстарті

"Ми вже не можемо робити якісь експерименти на останньому тижні, у нас є чіткий план підготовки перед від'їздом [до Пекіна]. Тому ця гонка [масстарт] нам узагалі не підходить. Якби я хотів, то Дмитро Підручний міг би стартувати. Але ми дивимось на стан спортсменів, дивимось на те, як виводити їх на хороший пік форми, коли нам треба. Тому сьогодні більше концентруємось на виконанні тренувальної роботи, яка нам треба, і завтра хочемо пробігти добре останній старт - естафету".

  • Про роботу над помилками перед естафетою в Антгольці
"В індивідуальній гонці було багато тактичних помилок на вогневих рубежах. Ми і вчора багато говорили про цю проблему, обирали тактичні варіанти, будемо далі продовжувати роботу. Сьогодні працювали на вогневому рубежі - Дудченко, Підручний і Прима впорались добре, у Цимбала були трошки проблеми в стійці. Завтрашній старт буде хорошим тестом перед виїздом до Пекіна. Хочу спробувати новий варіант естафети, який, як мені здається зараз, є правильним".

Що відомо

  • В Антгольці українці поки що виступали лише в чоловічій індивідуальній гонці. За її підсумками жоден не зміг потрапити в залікову зону. Водночас Дмитро Підручний пропустив цей старт, готуючись за індивідуальним планом.
Читайте також: Усі українці не фінішували у топ-40 індивідуальної гонки на Кубку світу: результат
  • Попереду в чоловічої команди - класична естафета. Українці візьмуть участь у ній за нестандартної розстановки спортсменів. Вперше підопічні Юрая Санітри стартуватимуть у такій черзі: Богдан Цимбал - Дмитро Підручний - Антон Дудченко - Артем Прима.

Що далі

  • 23 січня, неділя. Кубок світу. Чоловіча естафета. Початок - 13:15.

Біатлон: Кубок світу 2021/22 де дивитися

Усі гонки Кубка світу наживо можна дивитися на сайті Суспільне Спорт, а також трансляція усіх гонок етапу буде доступна на телеканалі UA: Перший.

Слухайте епізод подкасту "Коментаторська" про склад збірної України на Олімпіаду-2022 та представлення спортсменів за різними видами спорту
На початок