Україна здобула ще одну ліцензію в лижних перегонах на Олімпіаду-2022: як це сталося

Україна здобула ще одну ліцензію в лижних перегонах на Олімпіаду-2022: як це сталося

Ексклюзивно
Україна здобула ще одну ліцензію в лижних перегонах на Олімпіаду-2022: як це сталося
. Instagram.com/rblv_d/

На Іграх у Пекіні представництво збірної України збільшилося до семи спортсменів.

Україна здобула сьому ліцензію для виступів у лижних перегонах на зимових Олімпійських іграх-2022.

На Олімпіаді-2022 Україна попередньо мала бути представлена шістьмома спортсменами: двома - у чоловічому турнірі, ще чотири лижниці мали виступити у жіночому.

Читайте також: Україна здобула шість індивідуальних ліцензій на Олімпіаду-2022 в лижних перегонах: склад команди

Проте за кілька тижнів перед стартом Олімпіади Україна здобула ще одну ліцензію. А у федерації лижного спорту України вже визначилися з тим, хто отримав право виступити у Пекіні.

Як Україні вдалося отримати ще одну ліцензію

За результатами кваліфікаційного періоду, Україна отримала шість місць. Утім, після завершення відбору усі країни мали ще підтвердити використання здобутих олімпійських ліцензій.

У жіночих лижних перегонах одразу 10 місць виявилися вакантними після отримання остаточних підтверджень. Відповідно, Україна, яка мала сьоме місце в списку "запасних" у жіночих лижних перегонах - отримала можливість здобути ще одну квоту. І зробила це.

Хто саме із лижниць виступить на зимовій Олімпіаді-2022?

У федерації лижних видів спорту України повідомили Суспільне Спорт, що ліцензію для виступів на Олімпіаді-2022 віддали лижниці Дар'ї Рубльовій.

21-річна Дар'я Рубльова стане третьою дебютанткою Олімпійських ігор у складі збірної України з лижних перегонів. Крім неї, у склад команди увійшли Вікторія Олех та Юлія Кроль.

В активі Рубльової поки що немає міжнародних подіумів. Найкращий результат датований січнем 2021 році, коли Рубльова на турнірі в Україні посіла третє місце у спринті.

Тож склад збірної України з лижних перегонів на Олімпійських іграх-2022 після внесення змін виглядатиме наступним чином:

  • Чоловіки: Олексій Красовський, Руслан Перехода
  • Жінки: Марина Анцибор, Вікторія Олех, Юлія Кроль, Валентина Камінська, Дар'я Рубльова

Що відомо

  • Для Анцибор - це буде четвертий виступ на Олімпійських іграх. Красовський та Камінська втретє виступатимуть на Олімпіаді, а Перехода - вдруге (також Сочі-2014).
  • Українці виконали кваліфікаційні мінімуми в усіх видах олімпійської програми, тож виступатимуть в усіх змаганнях. Виняток - чоловіча естафета (в України лише два учасники, для естафети - потрібно чотири).
  • Україна ще ніколи за час виступів на Зимових Олімпіадах не здобувала медалі в лижних перегонах.

Ліцензії України на зимовій Олімпіаді-2022

Що далі

  • Змагання з лижних перегонів розпочнуться на Олімпіаді-2022 в перший змагальний день - 5 лютого, а закінчаться - в останній змагальний день, 20 лютого. Тобто програма лижних гонок триватиме упродовж усієї Олімпіади.
На початок