"Відпрацював на максимум". Богдан Цимбал встановив особистий рекорд кар'єри на Кубку світу

"Відпрацював на максимум". Богдан Цимбал встановив особистий рекорд кар'єри на Кубку світу

Ексклюзивно
"Відпрацював на максимум". Богдан Цимбал встановив особистий рекорд кар'єри на Кубку світу
. Dmytro Yevenko

Ексклюзивний коментар українського біатлоніста для Суспільного Спорт.

Чоловіча збірна України провела один з найкращих стартів у сезоні 2021/22 - у спринті на етапі Кубка світу в Рупольдингу чотири українські біатлоністи потрапили у топ-30, уперше в сезоні українець закінчив гонку у топ-10 (Дмитро Підручний - сьомий). А 24-річний Богдан Цимбал встановив особистий рекорд.

Цимбал провів гонку з одним промахом, показав 22-й хід на дистанції (другий серед українців) і зрештою фінішував на 17-му місці. Цей результат - його рекорд на рівні Кубка світу.

Попереднє найвище досягнення Богдан встановив на чемпіонаті світу-2021 в Поклюці: 18-е місце в переслідуванні. Також у цьому сезоні (2021/22) він одного разу фінішував 19-м.

У ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт Цимбал визнав: зробив усе, що міг у цьому старті.

"Задоволений ходом, лижами, сервіс дуже добре попрацював. Незадоволений лише промахом, оскільки тут завжди дуже велика щільність результатів. І я розумів, що за такої хорошої погоди буде дуже багато "нулів", усі будуть добре стріляти. Розумів, що треба добре працювати на стрільбі: і швидко, і точно. Швидко не вийшло, але один промах - це не так багато. Попрацювали, постаралися, відпрацював до останнього метру. Не було моменту, де я міг би додати. Я відпрацював на максимум того, що я готовий зараз", - сказав Цимбал.

У Обергофі він показав 19-е та 23-е місце в двох особистих стартах, разом з цим фінішем на 17-й позиції - тепер у Богдана три з чотирьох найкращих результатів у кар'єрі показані в трьох останніх гонках.

Він відзначив, що сподівається на продовження прогресу.

"Сподіваюся, що так буде стабільно і буду покращувати. Сьогодні добре себе почував, думаю, що в естафеті та переслідуванні почуватимуся не гірше. Будемо працювати, старатися показати хороший результат", - сказав Цимбал.

Найкращі результати в кар'єрі Богдана Цимбала

  • 17-е місце - спринт, Кубок світу: Рупольдинг (сезон 2021/22)
  • 18-е місце - переслідування, чемпіонат світу: Поклюка (сезон 2020/21)
  • 19-е місце - спринт, Кубок світу: Обергоф (сезон 2021/22)
  • 23-е місце - переслідування, Кубок світу: Обергоф (сезон 2021/22)
  • 30-е місце - спринт, чемпіонат світу: Поклюка (сезон 2020/21)
На початок