Меру Рівного додають шостого заступника. Претендент розповів, чому погодився

Меру Рівного додають шостого заступника. Претендент розповів, чому погодився

Ексклюзивно
Меру Рівного додають шостого заступника. Претендент розповів, чому погодився
. Суспільне Рівне

У мерії Рівного планують ввести посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради. Проєкт такого рішення 10 січня опублікували на сайті міськради. У документі йдеться, що шостим заступником хочуть бачити Євгенія Іванішина. Він прокоментував Суспільному перспективу очолити цей напрямок роботи.

Чому це планують у мерії

В апараті Рівнеради й виконкому, який нараховує 583 штатні одиниці, планують ввести ще одну – заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міськради з напрямку цифрового розвитку, йдеться у проєкті рішення. На цій посаді пропонують затвердити Євгенія Іванішина.

Необхідність введення посади зумовлена, зокрема, набранням чинності з 1 січня 2022 року закону про електронні комунікації. Про це йдеться у пояснювальній записці авторства керуючої справами виконкому Марії Корнійчук.

"Це дозволить модернізувати та підвищити ефективність організаційно-правових механізмів формування та виконання Національної програми інформатизації для забезпечення належного рівня координації впровадження проєктів інформатизації, цифровізації та електронного урядування; розвитку цифрових навичок та цифрових прав громадян, розвитку національних електронних інформаційних ресурсів та інтероперабельності; розвитку інфраструктури широкосмугового доступу до інтернету та телекомунікацій, електронної комерції та бізнесу", – йдеться в документі.

Що каже претендент

Претендент на посаду заступника мера Рівного Євгеній Іванішин розповів Суспільному, що впровадженню посади передувала робота групи з питань цифрової трансформації міста, яка діяла близько року.

"Було напрацьовано певні шляхи цифрової трансформації міст, розглянуто питання про структурний підрозділ і в цілому було бачення, що необхідно ввести таку посаду. Питання цифрової трансформації проходить лінією по кожному із напрямків діяльності: надання адмінпослуг, медицина, освіта, культура, навіть спорт. Має бути людина у виконавчій вертикалі міській, яка куруватиме цей процес", – пояснює Євгеній Іванішин.

Він зазначив, що очолити цей напрямок йому запропонував міський голова Олександр Третяк і погодився на це одразу. Євгеній Іванішин уточнив, що має шість років досвіду роботи в органах місцевого самоврядування – в облраді, зокрема, й на керівній посаді. Торік отримав другу вищу освіту з публічного управління й адміністрування у напрямку державного управління.

“Це крута кар’єра, перспектива кар’єрного росту. Мені цікавий цей напрямок, він новий. Проходив певні види підвищення кваліфікації: в Чорноморському національному університеті, зараз – в університеті Вірджинії та в Бостонській консалтинговій групі проходжу дистанційно навчання, вивчав досвід багатьох міст. У нас насправді такі заступники є у більшості великих міст, навіть у колишніх райцентрах. Це, по суті, вимога часу”, – сказав він.

Іванішин, з його слів, допомагав на громадських засадах із комунікацією у місцевому осередку ВО "Свобода". Про перші кроки на посаді у мерії, до ухвалення рішення депутатами Рівнеради, він воліє поки не говорити. Дату найближчого засідання сесії міськради поки не призначили.

Що відомо

  • Депутати Рівнеради 9 грудня проголосували за призначення Артема Ганущака заступником міського голови Рівного. На цій посаді він змінив Володимира Дяка, який звільнився у жовтні.
  • Загалом зараз у міського голови Рівного – п'ять заступників. Олександр Миронюк курує напрямок будівництва та архітектури, Марина Кузмічова відповідає за освіту, культуру й спорт, Юрій Поліщук опікується сферою охорони здоров'я та соцзахисту, Ігор Кречкевич – заступник з економічних питань.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок