Кандидати на посаду ректора біотехнологічного університету у Харкові подали позови до суду

Кандидати на посаду ректора біотехнологічного університету у Харкові подали позови до суду

Кандидати на посаду ректора біотехнологічного університету у Харкові подали позови до суду
. facebook.com/dbtu.official

Два кандидати подали позови до Харківського окружного адміністративного суду з вимогою визнати недійсними результати виборів та скасувати наказ про призначення Андрія Одарченка ректором університету.

Позови подали до суду 10 січня, повідомили в ефірі Суспільного кандидати Олександр Нанка та Олексій Красноруцький. За їхніми словами, ще один позов готує кандидат на посаду ректора Олександр Ульянченко. Кандидати, які вважають вибори сфальсифікованими, також зверталися до поліції та Міністерства освіти та науки.

У відповідь на інформаційний запит Суспільного в Міністерстві освіти та науки України 4 січня надіслали лист, в якому зазначили: "Міністерство не наділене повноваженнями щодо встановлення факту фальсифікації виборів ректора Державного біотехнологічного університету".

"У разі прийняття судових рішень щодо результатів виборів керівника Державного біотехнологічного університету, Міністерством освіти і науки України буде вжито належних заходів реагування (відповідно до вимог законодавства)", — відповіла пресслужба МОН.

Що відомо

  • Розпорядження про утворення Державного біотехнологічного університету, що об'єднала чотири вищі заклади освіти на Харківщині, уряд ухвалив на засіданні 12 травня.
  • Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в інтерв'ю, розміщеному на сайті міністерства, сказав, що об'єднання вишів в Україні відбувається через брак коштів з держбюджету на утримання університетів.
  • У вишах переважно негативно сприйняли рішення уряду про об'єднання закладів у єдиний Державний біотехнологічний університет.
  • Окружний адміністративний суд Києва 7 вересня залишив без розгляду позов про визнання протиправним та скасування розпорядження уряду про утворення Державного біотехнологічного університету.
  • На виборах ректора університету 29 грудня 2021 року переміг народний депутат від "Слуги народу" — голова Вченої ради Андрій Одарченко, набравши 65,93% голосів. Інші кандидати заявили про фальсифікації.
  • Наказ про призначення Одарченка ректором міністр освіти та науки Сергій Шкарлет підписав 31 грудня.
На початок