"У персьюті треба відпрацьовувати, психологічно реабілітуватися". Підручний – про виступ у Обергофі

"У персьюті треба відпрацьовувати, психологічно реабілітуватися". Підручний – про виступ у Обергофі

Ексклюзивно
"У персьюті треба відпрацьовувати, психологічно реабілітуватися". Підручний – про виступ у Обергофі
. biathlon.com.ua/Dmytro Yevenko

Автор коментаря: Андрій Сухецький

Дмитро Підручний поділився враженнями від змішаної естафети та очікуваннями від гонки переслідування – для Суспільне Спорт.

На п'ятому етапі Кубка світу з біатлону 2021/22 у німецькому Обергофі відбулася перша змішана естафета сезону. Другий етап у команді України довірили лідеру чоловічої збірної Дмитру Підручному, який отримав естафету від Артема Прими на 12-му місці та вивів команду до топ-10 перед етапом Валентини Семеренко. На цій позиції Україна й завершила гонку.

Підручний припустився трьох хиб та ввійшов до топ-5 за швидкістю на лижні. Як українець оцінив свій виступ, він розповів у коментарі Суспільне Спорт.

Читайте також: Україна замкнула топ-10 у першій змішаній естафеті сезону з біатлону: результати гонки
  • Про результат у міксті:

"Не сказав би, що [етап] дуже вдалий, але так, підняв команду на кілька позицій. Радий, що зміг це зробити, наблизитись до тих команд, що були попереду. На жаль, із першого кола довелось наздоганяти, адже позиція була досить далека.

Може, саме через це були й проблеми на стрільбі: по одному промаху з п’яти. На тому втратив кілька дорогоцінних секунд, але намагався по трасі відіграти. На останньому колі бачив попереду чехаМіхала Крчмара, намагався наздогнати його, аби передати естафету Валентині [Семеренко] в контакті з ним. У принципі, можу сказати, що вдалось це реалізувати".

  • Про зміну погодних умов, порівняно зі спринтом:

"Сьогодні теж доволі нелегкі погодні умови. На пристрілці вітру майже не було, а зараз, як бачимо, він змінюється – справа чи зліва. Треба думати та орієнтуватись на нього, вносити корективи".

Читайте також: Юрай Санітра – про чоловічий спринт в Обергофі, "брак щастя" на стрільбі та склад мікстів
  • Про роботу лиж:

"Не можу сказати, що вони погані чи хороші – середня робота. Поговоримо з сервісменами, з тренерами. Може, десь не вистачало їхньої швидкості. У принципі, мені вони сподобалися на підйомах. Але на спусках із тим, із ким я їхав, були трохи проблеми. Не надто значні, але трохи відчувались".

  • Про прийдешню гонку переслідування:
"[Налаштування] нормальне, бойове. Треба реабілітуватися за вчорашній спринтУ спринті Підручний посів лише 44-те місце. і за сьогоднішні промахи – два з них були зайві. Завтра треба відпрацьовувати, психологічно реабілітуватися для самого себе".

Що далі

  • Субота, 8 січня, 15:45. Одиночна змішана естафета
  • Неділя, 9 січня, 13:30. Чоловіки, гонка переслідування (12.5 км)
  • Неділя, 9 січня, 15:45. Жінки, гонка переслідування (10 км)
Читайте також: Біатлон: онлайн-трансляція п'ятого етапу Кубка світу 2021/22 (Обергоф, 7-9 січня)
На початок