Трамп оголосив режим надзвичайної ситуації у США

Трамп оголосив режим надзвичайної ситуації у США

Трамп оголосив режим надзвичайної ситуації у США
.

Президент США Дональд Трамп офіційно оголосив режим національної надзвичайної ситуації і наказав кожному штату негайно створити центри надзвичайної операції через поширення коронавірусу Covid-2019 у країні.

"Я офіційно оголошую режим надзвичайної ситуації", — сказав Трамп на прессконференції у Білому домі.

Він додав, що направить до 50 мільярдів доларів штатам для боротьби з коронавірусом.

Раніше у США поширення коронавірусу зачепило понад 50 великих корпоративних заходів з відвідуваністю близько одного мільйона осіб. Організатори були вимушені їх скасувати.

Що відомо

  • Президент США Дональд Трамп заявив, що планує на 30 днів скасувати всі подорожі з Європи до Сполучених Штатів Америки. У Європейському союзі розкритикували рішення американського президента.
  • Європейські країни вдаються до все більших обмежень, щоб зупинити поширення коронавірусу.
  • На тлі виходу Росії з угоди ОПЕК+, падіння цін на нафту та поширення коронавірусу COVID-19 9 березня обвалилися фондові біржі США, країн Азії та Європи.
  • В Україні зафіксовано першу смерть від коронавірусу. 13 березня у лікарні Радомишля (Житомирська область) померла жінка 1949 року народження. Суспільне зібрало усю відому нині інформацію про померлу та ситуацію в місті у зв'язку з цією трагедією.
  • Україна закриває кордони для іноземних громадян на два тижні. Рішення набуде чинності через 48 годин.
  • Україна повністю закриває пункти пропуску для пасажирського сполучення з 16 березня на два тижні через розповсюдження коронавірусу у світі.
На початок