Понад 250 випадків інфікування коронавірусом діагностували медики на Черкащині за добу

Понад 250 випадків інфікування коронавірусом діагностували медики на Черкащині за добу

Понад 250 випадків інфікування коронавірусом діагностували медики на Черкащині за добу
. Суспільне Черкаси

На Черкащині за добу діагностували 252 нових випадки коронавірусу, повідомили в пресслужбі Мінохорони здоров'я України. Станом на 6 січня в Україні зафіксували 6 632 випадок інфікування COVID-19.

За інформацією МОЗ, протягом минулої доби в області від ускладнень, спричинених коронавірусною хворобою померли шестеро черкащан.

За словами заступниці голови Черкаської обласної державної адміністрації, яка курує медицину, Лариси Кошової, із початку пандемії усього підтверджених випадків в області – 129 764. Загальна заповненість ліжок з киснем хворими із підтвердженим діагнозом "коронавірус" в медзакладах становить 20,9%.

Із лабораторно підтвердженим діагнозом COVID–19 лікуються 4 461 пацієнт.

"На стаціонарному лікуванні на ковідних ліжках перебувають 410 черкащан, серед яких семеро дітей. До апаратів штучної вентиляції легень під'єднані 23 людей", — додала медикиня.

За словами Лариси Кошової, на Черкащині за останню добу одужали від коронавірусу 339 людей. Загальна кількість одужалих за весь час пандемії — 122 642 черкащанина.

Що відомо

  • Із 23 грудня Черкаська область перейшла до "жовтої" зони карантину. Таке рішення ухвалила на позачерговому засіданні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.
  • У Черкаській області вісім закладів (п'ять – "першої хвилі", п'ять – "другої хвилі"), де надають допомогу хворим на COVID-19. Розгорнуто 1 960 ліжок. Із них забезпечені кисневою підтримкою 1 808 ліжок, це 92%, розповіла Суспільному заступниця голови Черкаської облдержадміністрації, яка курує медицину, Лариса Кошова. До цього списку планують додати ще дві лікарні.
  • В області працюють 101 пункт щеплень, 32 центри вакцинації та 25 мобільних бригад.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок