Білорусь надіслала Україні ноту щодо участі білорусів у марші на честь Бандери

Білорусь надіслала Україні ноту щодо участі білорусів у марші на честь Бандери

Білорусь надіслала Україні ноту щодо участі білорусів у марші на честь Бандери
. Фото: Дарина Коломієць / Суспільне

Посольство Білорусі в Україні надіслало українському МЗС ноту із засудженням участі білоруських опозиціонерів у смолоскипній ході до дня народження Степана Бандери, яка відбулася у Києві 1 січня.

Про це йдеться у заяві білоруської дипломатичної місії.

"Посольством Білорусі в Україні направлено ​​ноту в МЗС України із засудженням масової участі активістів біглої білоруської екстремістської опозиції під символікою білоруських колабораціоністів і прислужників Третього Рейху в націоналістичному марші 1 січня 2022 року за мовчазного потурання влади України", — говориться в заяві.

У посольстві Білорусі висловили рішучий протест "у зв'язку з наростаючою радикалізацією антибілоруської позиції України" та вимагають "припинити спроби героїзувати злочини проти людяності".

"Безкарне вшанування ідейними спадкоємцями кривавих катів Хатині та тисяч інших білоруських міст та сіл своїх "героїв"-вбивць є нічим іншим як образою пам'яті наших предків, які загинули у смертному бою за свободу та незалежність білоруського народу", — заявили у дипмісії.

Читайте також: Шахи, кохання і хвороби. 5 фактів до дня народження Степана Бандери

Що відомо

  • 1 січня у Києві відбулася смолоскипна хода з нагоди 113-ї річниці з дня народження Степана Бандери, яка завершилася під будівлею Офісу президента.
  • За даними Нацполіції, загалом 1 січня в Україні відбулося понад пів сотні заходів на честь дня народження Бандери у 20 регіонах України. У них взяли участь близько 3,5 тисяч людей.
  • Посольство Ізраїлю в Україні засудило смолоскипну ходу в Києві до дня народження Степана Бандери та вимагає розслідування "антисемітських проявів".

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок