Стало відомо, коли в Івано-Франківську перекриють вулицю Надрічну

Стало відомо, коли в Івано-Франківську перекриють вулицю Надрічну

Стало відомо, коли в Івано-Франківську перекриють вулицю Надрічну
. Фото: Суспільне Карпати

З 10 січня 2022 року в Івано-Франківську перекриють дві автомобільні смуги на вулиці Надрічній. Наприкінці січня комунальники перегородять усю вулицю та працюватимуть над будівництвом моста та розв'язки. Про це в ефірі радіо "Західний полюс" повідомив міський голова Руслан Марцінків.

З його слів, попри святкові дні робота над будівництвом моста у мікрорайоні Пасічна триває. На 2022 рік у міському бюджеті на будівництво моста запланували 100 млн грн. Ще 200 млн грн чекатимуть із державного бюджету.

"До моменту перекриття Надрічної все-таки буде об'їзна дорога. На жаль, взимку, але її роблять для того, щоб був проїзд. Ми будемо змушені працювати на Надрічній. Там є багато проблем: і газові труби винести, і опори будемо бити саме на новій Надрічній", — сказав Руслан Марцінків.

Що відомо

Тендер на будівництво нового моста у 2017-му році виграло товариство з обмеженою відповідальністю "Мостобудівельний загін № 112". Початкова вартість робіт становила 120 мільйонів гривень. Згодом уклали угоду з підрядником про додаткові роботи ще на 58 мільйонів гривень. Влітку 2019-го року будівництво призупинили через брак грошей.

Вартість проєкту моста на Пасічну в Івано-Франківську завищена та не відповідає безпеці руху. До такого висновку у листопаді 2019-го дійшли польські інженери, які розробили та збудували понад 200 мостів.

У червні 2020 року, майже через рік простою, відновили будівництво моста в мікрорайоні Пасічна.

6 червня 2021 року Руслан Марцінків розповів, що будівництво розв'язки моста затримується через проблеми з тендером.

У липні 2021 року міський голова повідомив, що 100 млн грн, за які мають завершити будівництво розв'язки моста на Пасічній, не вистачить та назвав причину здорожчання.

19 серпня 2021 року Руслан Марцінків розповів Суспільному, що планують відремонтувати старий міст на Пасічну через річку Бистриця Солотвинська.

В Івано-Франківську через ремонт закриють проїзд на старому мості на вулицю Пасічну. Про це під час оперативної наради розповів міський голова Руслан Марцінків.

Будівництво нового моста через Бистрицю Солотвинську планують завершити у 2022 році. У місцевому бюджеті не вистачає грошей на добудову моста, відтак міськвиконком очікує на фінансування з державного бюджету

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок