В Івано-Франківську відновили будівництво моста

В Івано-Франківську відновили будівництво моста

В Івано-Франківську відновили будівництво моста
. Суспільне Карпати

Будівництво моста в мікрорайоні Пасічна, що в Івано-Франківську, відновили майже через рік простою. За словами начальника міського управління капітального будівництва Романа Галіпчака, роботи оплачують з міського бюджету. На новий міст влада міста віднайшла сім мільйонів гривень.

Сьогодні на мосту монтують металоконструкції, каже начальник міського управління капітального будівництва Роман Галіпчак. Ці роботи триватимуть до кінця місяця. Якщо до цього часу не знайдуть джерела фінансування – будівництво знову призупинять.

"Ми завезли ортотропні плити, плити тротуарів, завезли балки. 19-го числа очікуємо ще поставку балок і ведемо монтаж металоконструкцій. До кінця місяця плануємо насунути металоконструкції до наступної опори, тобто перейти через річку Бистриця на інший берег", - розповідає Роман Галіпчак.

В Івано-Франківську відновили будівництво моста
В Івано-Франківську відновили будівництво моста. Суспільне Карпати

Олег Горальчук - 37 років за кермом. Каже, міст не змінить дорожню ситуацію в мікрорайоні Пасічна, але сподівається, що його таки добудують.

"Робити якісь висновки рано. Думаю, що будуть робити у зв’язку з місцевими виборами", - говорить Олег Горальчук.

Водій з 30-річним стажем Володимир Степанець також впевнений, що міст відкриють: "Сьогодні не так все скоро, як ми хочемо. Але вже почали дороги робити, то потиху й міст зроблять. Хотілося б, ясна річ, щоб все відбувалося скоріше".

Тендер на будівництво нового моста у 2017-му році виграло товариство з обмеженою відповідальністю "Мостобудівельний загін № 112". Початкова вартість робіт становила 120 мільйонів гривень. Згодом уклали угоду з підрядником про додаткові роботи ще на 58 мільйонів гривень. Влітку 2019-го року будівництво призупинили через брак коштів.

Польські фахівці з мостобудування заявили, що вартість проєкту моста на Пасічну є завищеною та не відповідає безпеці руху.

Автор: Наталія Олексієнко

На початок