Будівництво моста на Пасічну в Івано-Франківську планують завершити у 2022 році – Марцінків

Будівництво моста на Пасічну в Івано-Франківську планують завершити у 2022 році – Марцінків

Будівництво моста на Пасічну в Івано-Франківську планують завершити у 2022 році – Марцінків
. Суспільне Карпати

Будівництво нового моста через Бистрицю Солотвинську планують завершити у 2022 році. У місцевому бюджеті не вистачає грошей на добудову моста, відтак міськвиконком очікує на фінансування з державного бюджету. Про це на виїзній нараді сказав міський голова Руслан Марцінків.

За його словами, цього року з державного бюджету мають виділити 100 млн грн на будівництво розв’язки, а наступного – ще 300 млн грн.

"Якщо буде динамічне фінансування, реально цей міст здати до кінця наступного року. Це фінансування надзвичайно важливе для нас. Якщо міст не створює незручності для жителів Івано-Франківська станом на сьогодні, то перекриття, а ми змушені будемо робити перекриття хоча би часткове "нової" Надрічної, стане великим транспортним навантаженням на цю розв’язку. Зараз за гроші з міського бюджету йде робота по "старій" Надрічній, яка буде об’їзною дорогою під час будівництва", – каже міський голова.

Будівництво моста на Пасічну в Івано-Франківську планують завершити у 2022 році – Марцінків
Суспільне Карпати

За словами Руслана Марцінківа, відремонтувати "стару" Надрічну підрядник має до кінця жовтня. Опісля – приступить до роботи над транспортною розв’язкою.

Під час наради начальник міського управління капітального будівництва Роман Галіпчак показав, як виглядатиме транспортна розв’язка на вулиці Надрічній.

Транспортна розв’язка на вулиці Надрічна
Транспортна розв’язка на вулиці Надрічна. Суспільне Карпати

Що відомо

Тендер на будівництво нового моста у 2017-му році виграло товариство з обмеженою відповідальністю "Мостобудівельний загін № 112". Початкова вартість робіт становила 120 мільйонів гривень. Згодом уклали угоду з підрядником про додаткові роботи ще на 58 мільйонів гривень. Влітку 2019-го року будівництво призупинили через брак грошей.

Вартість проєкту моста на Пасічну в Івано-Франківську завищена та не відповідає безпеці руху. До такого висновку у листопаді 2019-го дійшли польські інженери, які розробили та збудували понад 200 мостів.

У червні 2020 року, майже через рік простою, відновили будівництво моста в мікрорайоні Пасічна.

6 червня 2021 року Руслан Марцінків розповів, що будівництво розв'язки моста затримується через проблеми з тендером.

У липні 2021 року міський голова повідомив, що 100 млн грн, за які мають завершити будівництво розв'язки моста на Пасічній, не вистачить та назвав причину здорожчання.

19 серпня 2021 року Руслан Марцінків розповів Суспільному, що планують відремонтувати старий міст на Пасічну через річку Бистриця Солотвинська.

В Івано-Франківську через ремонт закриють проїзд на старому мості на вулицю Пасічну. Про це під час оперативної наради розповів міський голова Руслан Марцінків.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок