Куди варто поїхати відпочивати взимку – розповідає глава Visit Ukraine

Куди варто поїхати відпочивати взимку – розповідає глава Visit Ukraine

Куди варто поїхати відпочивати взимку – розповідає глава Visit Ukraine
.

Протягом останніх двох років внаслідок пандемії в Україні набув популярності внутрішній туризм. Яка ситуація з подорожами наших співвітчизників цього року та куди найкраще поїхати в Україні та за кордоном Українському радіо розповів голова Всеукраїнського об’єднання Visit Ukraine Кампанія з популяризації туристичного бренду УкраїниАнтон Тараненко.

Подорожі Україною

За словами експерта, традиційними напрямками мандрівок в Україні є Закарпаття та Івано-Франківщина:

“Якщо йдеться про Франківщину, то це знані курорти Буковель, Драгобрат, Яремче. Останніми роками ми бачимо велику кількість туристів, які приїжджають не покататися на лижах, а просто відпочити", – каже Антон Тараненко.

Читайте також: Туристи із Саудівської Аравії витратили в Україні близько 100 млн доларів

За словами експерта, другим за популярністю туристичним напрямком є Львівщина – не лише Львів, а вся область, наприклад, Трускавець. На третьому місці – Одещина.

"По-перше, дуже приємними стають ціни, по-друге, працюють всі виноробні, сироварні, всі крафтові місця. Якщо є бажання поїхати на якусь екскурсійну програму, то кращого часу, ніж взимку, немає", – каже Тараненко.

Що стосується міського туризму, то голова “Visit Ukraine” радить завітати до столиці України:

“Нещодавно був оприлюднений ТОП-10 ялинок України, і в Києві вона найчарівніша. Киянам в свою чергу точно треба завітати до Харкова, адже це місто – хороший варіант, якщо говорити про мандрівку на 1-2 дні”.

Читайте також: Куди поїхати та як організувати зимову подорож із дітьми. Розповідає експертка

У Запоріжжі, розповідає Тараненко, є формат, який називається індустріальний туризм. Можна прийти на екскурсію на "Запоріжсталь" та інші підприємства. Також в Запоріжжі з’явилася велика кількість крафтових музеїв, розповідає експерт. А в Дніпрі дуже гарні торгівельні центри, а ще там є чудовий музей космонавтики та гарна набережна.

Окремо експерт запропонував звернути увагу на місце, яке Антон Чехов називав “донецькою Швейцарією”: “Гори, Святогірський монастир, Артем, Сіверський Донець, зимовий ліс – взимку дуже красиво. Також це дуже достатньо доступно для гаманця”.

У Чернівецькій області можна потрапити в гори. Експерт пропонує наступний план подорожі:

“1-2 дні в Чернівцях, а далі – в Мигове. Півтори години від Чернівців і ви в невеликих Карпатах”, – розповів Тараненко.

А далі, як додав експерт, з Чернівців можна поїхати ще в кілька красивих і знакових для України місць: Хотинську фортецю, затоку в Бакоті, Кам’янець-Подільський.

Мандрівки за кордон

Відповідно до даних Асоціації турагентств, серед найпопулярніших теплих країн для новорічного відпочинку українців першу трійку складають Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати та Домініканська республіка. За ними –  Мальдіви, Занзібар, Куба та Мексика.

“В Домінікані від туристів не вимагають жодних “ковідних” документів, в ОАЕ потрібен негативний ПЛР-тест як перед вильотом, так і по прильоту. Єгипет, за даними МЗС України, вимагає сертифікат про вакцинацію з QR-кодом, проте сертифікат в додатку “Дія” поки що владою Єгипту не визнаний”, – розповів Антон Тараненко.

Читайте також: Потік українських туристів до Туреччини встановив рекорд — Держагентство розвитку туризму

З хороших варіантів європейських країн для відпочинку експерт виділив Хорватію та Болгарію, куди можна дістатися виключно з електронною анкетою щодо вакцинації:

“Проте велика частина Європи приймає українські сертифікати, додатково  додаючи, наприклад, ПЛР-тест”.

Крім цього, експерт радить звернути увагу на Туреччину та відвідати там гірськолижний курорт.

“Хто не був там і хоче покататися на лижах чи сноуборді зі справжнього вулкана, раджу цей варіант. По вартості це буде стандартний турецький пакет, але море перетворюється на гори”, – підсумував Тараненко.

Читайте також

Україна і Сейшели взаємно скасували візовий режим

"Скасована подія краще, ніж скасоване життя". ВООЗ закликала обмежити подорожі на різдвяні свята

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок