Потік українських туристів до Туреччини встановив рекорд — Держагентство розвитку туризму

Потік українських туристів до Туреччини встановив рекорд — Держагентство розвитку туризму

Ексклюзивно
Потік українських туристів до Туреччини встановив рекорд — Держагентство розвитку туризму
. Фото: Depositphotos

За 2021-й рік кількість українських туристів значно збільшилася у порівнянні з минулим роком. До Туреччини з'їздили рекордні 2 мільйони українців. Розповіла в коментарі Суспільному голова Державного агентства розвитку туризму України — Мар’яна Олеськів.

“Близько 2-х мільйонів українців поїхало до Туреччини, минулого року — менше мільйона, тобто це доволі суттєвий ріст. Це, мабуть, спричинено тим, що більшість країн закриті, як і були довгий час. Такі, як країни Європейського союзу ” — пояснила Мар’яна Олеськів.

За її словами, спрогнозувати поїздку саме до країн Європи українцям досить складно, через нестабільність спричинена поширенням нового штаму коронавірусної інфекції.

За даними МЗС, нині Туреччина є відкритою для в’їзду українців. Потрапити до країни можна за наявності одного із зазначених документів:

  • сертифікат про вакцинацію, зроблений не раніше, ніж за 14 днів до приїзду в країну;
  • документ який засвідчує, що особа перехворіла на COVID-19 протягом останніх 6-ти місяців;
  • Негативний ПЛР-тест, якому не більше, ніж 72 години;
  • Експрес-тест на антиген, якому не більше ніж 48 годин.

Що відомо

  • Улітку 2021 року Україна стала єдиною країною, кількість туристів з якої у 2021 році перевищила показник відвідуваності турецької Анталії у допандемічні часи.
  • В Археологічному музеї Анталії та в музеї Святого Миколая у Демре в Туреччині запрацювали аудіогіди українською мовою.
  • Влада Туреччини запровадила нові обмеження для громадян, які не зробили щеплення від коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема при відвідуванні ресторанів і кінотеатрів вони мають надати негативний ПЛР-тест. Також тести стануть обов'язковими для невакцинованих студентів та вчителів.

Читайте також

Від Туреччини до Албанії. Куди українці літали відпочивати у липні

Знімок українського фотографа став символом пожеж у Туреччині

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок