На Львівщині зменшилась кількість хворих на COVID-19. Чим це зумовлено

На Львівщині зменшилась кількість хворих на COVID-19. Чим це зумовлено

На Львівщині зменшилась кількість хворих на COVID-19. Чим це зумовлено
. ЛМР

У неділю, 26 грудня, на Львівщині лабораторні центри провели 907 досліджень на коронавірус. З них позитивними виявилися 56. Таким чином, лише у 6% мешканців, зразки яких дослідили, підтвердили наявність коронавірусної інфекції. Ще місяць тому цей показник був утричі вищим. Про те, чим зумовлений спад захворюваності, Суспільному розповіла головна санітарна лікарка Львівщини Наталія Іванченко.

У двох міських лікарнях – 8-й та лікарні швидкої допомоги лікують 146 пацієнтів із коронавірусом. Це один із найнижчих показників від початку пандемії.

"Тенденція є позитивна, так як на сьогодні є значно менше пацієнтів, ніж поступало, наприклад, десь два місяці тому", — каже лікарка терапевтка лікарні швидкої допомоги Зоряна Романишин.

За словами головної санітарної лікарки області Наталії Іванченко, такі показники зумовлені кількома факторами:

"Зараз є період вихідних днів і значно менше людей з ознаками гострого респіраторного захворювання зверталося для обстежень. Левова частка обстежених осіб — це ті, хто здавав матеріал для того, щоб отримати від’ємний ПЛР, щоб виїхати за кордон. Ця статистика за останню добу абсолютно не є показовою. Так само як вона не буде показовою за сьогодні, 27 грудня. А, власне, коли розпочнуться робочі дні – вівторок, середа, четвер, тоді ми будемо бачити істину картину".

Кількість хворих на коронавірус може зрости після святкового періоду, каже Наталія Іванченко.

Що відомо

  • На ранок 27 грудня на Львівщині зареєстрували 56 нових випадків інфікування коронавірусом. За добу 288 людей одужали, 9 – померли.
  • Від 7 грудня на Львівщині діють карантинні обмеження "жовтої" зони. Відвідувати громадські заклади можуть люди, які отримали принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та мають відповідний документ – "жовтий" сертифікат чи довідку, або ж негативний результат тесту на COVID-19.
  • У понеділок, 6 грудня, в Україні посилили правила адаптивного карантину, зокрема, для невакцинованих громадян. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я. Нові правила адаптивного карантину стосуються насамперед “жовтої” зони.
  • Також змінили термін дії “жовтого” сертифікату про вакцинацію 1 дозою препарату проти коронавірусу. Відтепер “жовтий” сертифікат чинний 30 днів, а не 120 днів, як було раніше.

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок