У США 11-річний хлопець протягом дня урятував життя однокласнику й жінці – і став героєм школи

У США 11-річний хлопець протягом дня урятував життя однокласнику й жінці – і став героєм школи

У США 11-річний хлопець протягом дня урятував життя однокласнику й жінці – і став героєм школи
. Фото: Шкільний округ Мескогі / Facebook

Шестикласник із округу Мескогі американського штату Оклахома Дейвон Джонсон одночасно здобув звання почесного поліцейського, почесного заступника шерифа і героя рідної школи. Такі відзнаки хлопець отримав за порятунок двох людей в один день.

Про це повідомляють офіс шерифа поліції та шкільний округ Мескогі.

Під час занять 9 грудня Джонсон допоміг однокласнику, який почав задихатися, бо в його горло потрапила кришка від пластикової пляшки. Хлопець виконав так званий прийом Геймліха – натиснув під діафрагму й звільнив дихальні шляхи.

А ввечері того ж дня Джонсон став свідком пожежі в одному з будинків і допоміг жінці, яка там жила, вибратися з палаючої оселі й сісти в машину.

Як наслідок школяр отримав три нагороди. Правоохоронці вручили йому сертифікати почесного поліцейського й почесного помічника шерифа, а рада шкільного округу Мескогі – нагороду за героїзм.

"Він (Джонсон – ред.) завжди казав, що хоче бути лікарем швидкої", – розповіла місцевому виданню The Enid News and Eagle директорка рідної школи хлопця Летриція Доукінс.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте також

11-річний австрієць запалив бенгальські вогні й спалив два будинки

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок