Санта Клаус вже в дорозі. Його маршрут відстежують трекери Flightradar та Norad

Санта Клаус вже в дорозі. Його маршрут відстежують трекери Flightradar та Norad

Санта Клаус вже в дорозі. Його маршрут відстежують трекери Flightradar та Norad
. Ілюстративне фото: pixabay

У п'ятницю, 24 грудня, у християн західного обряду — Святвечір. Цього дня військові США і Канади традиційно повідомили, що відстежують шлях Санта Клауса, який розносить подарунки.

За їхніми даними, “сани Санта Клауса вже вирушили у дорогу” з містечка Рованіємі у фінській Лапландії. Саме там розташована резиденція Санти на Північному полюсі. Пересування Санти можна побачити на сайті Flightradar.

Різдво григоріанське
Фото: скрін з сайту flightradar24.com

Також маршрут Санти відстежує різдвяна програма, створена командуванням повітряно-космічної оборони США — NORAD Tracks Santa. Щорічно, починаючи з 1955 року, напередодні Різдва NORAD Tracks Santa повідомляє "шлях" казкового Санта-Клауса, який покинув Північний полюс і відправився дарувати подарунки дітям по всьому світу.

За офіційною версією, програма NORAD Tracks Santa зародилася 23 грудня 1955 року, коли одна дитина, яка хотіла дізнатися про Санта Клауса, переплутала дві цифри в номері телефону і подзвонила до Центру континентального командування повітряно-космічної оборони. Далі 23 грудня у ЗМІ з'явилося повідомлення що Центр відстежує політ Санта Клауса і всіляко його оберігає. До повідомлення був доданий номер за яким діти могли дізнатися місцезнаходження Санти.

Православна церква України та Українська греко-католицька церква (УГКЦ) святкують Різдво Христове 7 січня, за юліанським календарем (так званим "старим стилем").

Римо-католицька церква, а також більшість протестантських церков та православних церков світу відзначають Різдво 25 грудня, за сучасним григоріанським чи новоюліанським календарем. В Україні обидві дати — 25 грудня та 7 січня — є офіційними вихідними днями.

Читайте також

Митрополит Епіфаній спрогнозував, коли більшість українців святкуватимуть Різдво 25 грудня

З-поміж зимових свят українці найбільше люблять Різдво, а найменше – Старий Новий рік

"Щедрик: магія Різдва": яку святкову програму покажуть у центрі Києва

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

На початок