Плювок у патрульного в Харкові: суд обрав запобіжний захід дніпровському блогеру

Плювок у патрульного в Харкові: суд обрав запобіжний захід дніпровському блогеру

Доповнено
Плювок у патрульного в Харкові: суд обрав запобіжний захід дніпровському блогеру
. Суспільне Харків

Автоблогеру з Дніпра Віталію Санжакову, який на початку грудня у Харкові плюнув патрульному в обличчя, 23 грудня обирали запобіжний захід.

Слухання відбулося у Київському райсуді Харкова.

Представник прокуратури просив для блогера цілодобового домашнього арешту. Адвокат блогера Юрій Кубай заперечував проти підозри загалом та домашнього арешту.

"Я не почув обґрунтування жодним чином оголошеної підозри, наявності реальних ризиків, вони наведені, але чим вони обґрунтовані, я також не почув", — сказав Кубай.

Також адвокат назвав у суді блогера журналістом.

"Я не знаю, чому Віталій Олександрович скромно мовчить, адже в нього є посвідчення журналіста і він виконував свої обов'язки", — сказав під час слухання Юрій Кубай.

Плювок у патрульного у Харкові: блогеру з Дніпра обирають запобіжний захід
Автоблогер вів трансляцію під час судового засідання. Суспільне Харків

Підозрюваний під час слухання відмовився надати пояснення суду та підтримав позицію адвоката.

У коментарях журналістам блогер Віталій Санжаков пояснив свою поведінку під час зупинки патрульними у Харкові так: "От у вас камери, на них є світло, якби вас я зараз вдарив би тричі по камері, після цього зламав би вам мікрофон та світло, а ви — патрульний, та я не можу вас вдарити, щоб ви робили? Що зроблене, те зроблене".

Доповнено 10:45. Патрульний Сергій Морозов, у якого плюнув Санжаков, називає поведінку блогера такою, яка не притаманна "розсудливій людині". За словами Морозова, блогер йому погрожував.

"Я оцінюю його дії як загрозу для себе та своєї родини. Людина вирішила зробити "хайп" в інтернеті, йому було все одно, у кого плювати — мав зробити певні дії, щоб створити резонанс для його каналів в інтернеті. Після цього інциденту ні нових погроз, ані вибачень не було", — сказав у коментарі патрульний.

Доповнено 10:55. Суд обрав блогеру запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Чи оскаржуватиме запобіжний захід, Санжаков вирішить, коли отримає повний текст рішення.

Що відомо

  • На початку грудня блогер Віталій Санжаков плюнув в обличчя патрульному у Харкові. Чоловіка затримали у Дніпрі 16 грудня. Його підозрюють у погрозі або насильстві до правоохоронця.
На початок