Троє жителів Івано-Франківщини щепилися проти COVID-19 третьою дозою вакцини

Троє жителів Івано-Франківщини щепилися проти COVID-19 третьою дозою вакцини

Троє жителів Івано-Франківщини щепилися проти COVID-19 третьою дозою вакцини
. Суспільне Карпати

Троє жителів Івано-Франківщини щепилися проти COVID-19 третьою дозою вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Про це Суспільному повідомив відповідальний за вакцинацію в області Микола Стовбан.

"Люди, які імунізувалися третьою дозою, мають хронічні супутні патології. Їх щепили відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я від 13 грудня 2021 року. З ними все гаразд", — каже Микола Стовбан.

За його словами, прикарпатцям, які вакцинувалися третьою дозою, виповнилося понад 18 років.

Згідно з наказом МОЗу № 2770, щепитися проти COVID-19 третьою додатковою дозою або другою для Johnson & Johnson можуть "імуноскомпроментовані особи". Це — люди з онкозахворюваннями, з імунодефіцитом чи пацієнти, які отримують препарати, що пригнічують імунну систему, або ж мають нижчу ефективність вакцин у порівнянні з іншими.

Перелік захворювань людей, які можуть вакцинуватися проти коронавірусної хвороби додатковою дозою, — за посиланням.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок