В Україні запрацював сайт з матеріалами для вивчення кримськотатарської мови для дітей

В Україні запрацював сайт з матеріалами для вивчення кримськотатарської мови для дітей

В Україні запрацював сайт з матеріалами для вивчення кримськотатарської мови для дітей
. Facebook

На сайті можна подивитись мультфільми, послухати казки та пісні кримськотатарською мовою. Цей освітній проєкт має познайомити дітей з мовою, історією та традиціями кримських татар.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці міністерства культури та інформаційної політики.

Мультимедійна освітня платформа називається "BÜLBÜL", що в перекладі українською означає "Соловей". Команда "BÜLBÜL" створила нові мультфільми з оригінальними образами й авторською музикою та методичні матеріали з вивчення кримськотатарської мови для батьків і вчителів. У межах проєкту мовознавці та викладачі розробили розвивальні картки із основних лексичних тем, словник з перекладом та вимовою кримськотатарських слів. Також платформа пропонує до перегляду народні та авторські казки, пісні, плани-конспекти занять, матеріали для ігор та творчих занять з дітьми.

Контент платформи підходить для дітей від 0 до 5 років. Матеріали можна використовувати у дитячих садочках, освітніх центрах, школах та онлайн-курсах, зазначають в Мінкульті.

"Такі проєкти, створені спільно з громадськими організаціями та бізнесом, є запорукою того, що питання Криму та кримськотатарської мови завжди залишиться у фокусі уваги держави", – повідомив заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко.

Він додав, що підтримка вивчення кримськотатарської мови є важливою складовою державної політики.

З контентом платформи "BÜLBÜL" можна ознайомитись за посиланням.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок