Парламент ухвалив допуск іноземних військових в Україну для багатонаціональних навчань

Парламент ухвалив допуск іноземних військових в Україну для багатонаціональних навчань

Парламент ухвалив допуск іноземних військових в Україну для багатонаціональних навчань
. Командування Сил спеціальних операцій ЗС України

Верховна рада підтримала президентський законопроєкт №6359 “Про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях”. Про це йдеться на сайті парламенту. “За” проголосували 318 народних депутатів.

Цей документ був визначений президентом як невідкладний.

Як розповів з трибуни Верховної ради заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, закон передбачає проведення у 2022 році 10 багатонаціональних військових навчань. Участь у них візьмуть близько 21 тисячі військових Збройних Сил України, а також 11,5 тисяч представників країн-членів НАТО та інших ключових іноземних партнерів із відповідним озброєнням та військовою технікою.

“Для проведення багатонаціональних навчань у бюджеті мінооборони заплановані видатки у розмірі 52 мільйонів гривень”,— сказав Петренко.

У кулуарах Ради голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, мова йде про злагодження частин ЗСУ з військовими частинами союзників. 2", багатонаціональні навчання "Світла Лавина – 2022", українсько-польські навчання "Сільвер Сейбер – 2022", українсько-американські навчання "Сі Бриз – 2022", українсько-румунські навчання "Ріверайн – 2022", багатонаціональні навчання "Кленова Арка – 2022".

У кулуарах Ради голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пояснив, що мова йде про злагодження частин ЗСУ з військовими частинами союзників.

"Співпраця на рівні військ на рівні країн є традиційною не тільки для України, а й для будь-яких країн світу. Цей закон ухвалюється щорічно", — зазначив Гетманцев.

Що відомо

Читайте також

Воєнна тривога 2021: чи відбудеться вторгнення Російської Федерації на територію України

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок