Тиждень посилених карантинних обмежень у Кропивницькому. Як дотримуються правил

Тиждень посилених карантинних обмежень у Кропивницькому. Як дотримуються правил

Тиждень посилених карантинних обмежень у Кропивницькому. Як дотримуються правил
. Суспільне: Кропивницький

У Кіровоградській області тиждень, як посилили карантинні обмеження. Дотримання вимог перевіряють поліцейські та працівники Держпродспоживслужби. За тиждень було майже три тисячі перевірок. Склали 90 постанов про порушення карантинних правил, розповіла Суспільному речниця поліції області Віталіна Бевзенко.

У Кіровоградській області, яка перебуває у ”жовтій” карантинній зоні, з 6 грудня діють нові умови адаптивного карантину, пов’язаного з епідемією коронавірусу. Працівники та відвідувачі кафе, ресторанів, спортивних залів, торговельних центрів, театрів, кінотеатрів області мають мати один з COVID-документів: сертифікат про вакцинацію, негативний тест чи довідку про одужання, чинність якої підтверджена в додатку "Дія".

Поліцейські превірили кав'ярню у селищі Нове. На час зйомки відвідувачів у кав’ярні не було. Власник кав`ярні Олег Клепацький каже: працівники всі вакциновані. Відвідувачів без відповідних документів не пускають. "Для тих людей, у кого немає COVID-сертифіката, ми пропонуємо послугу "На винос".

Жителька селища Наталія Нікітіна говорить, про перевірки документів знає. "Вважаю, що це дуже правильно, треба щоб був сертифікат. Це так само, як показати документи в магазині, коли ти купуєш алкоголь, що тобі вже є 18. Це нормально".

Далі у селищі Нове поліцейські перевірили приміщення дитячо-юнацького центру. Тут працюють четверо людей, говорить заступниця директора центру Олена Савицька. Всі вакциновані.

У тренажерному залі тренер Валерій Станкевич проводив заняття. Каже, вакцинувався і має сертифікат. "Управління освіти жодного працівника – чи це прибиральниця, чи викладач – до роботи не допускають без сертифіката. Діти, які займаються у нас в залі, їм 10-11 років. Сертифікати після 18 років повинні бути".

Поліцейський Андрій Клименюк пояснив, відповідальність за відвідування закладів без COVID-документів розповсюджується не лише на персонал, а і на відвідувачів. "Відповідальність полягає у штрафі від 17 до 34 тисяч гривень. Якби ми виявили порушення, матеріали відправили би до суду".

За годину перевірки порушень карантинних правил не знайшли.

Читайте також

  • Нові карантинні обмеження. Як працюють кав'ярні, спортзали та кінотеатр у Кропивницькому
  • З 8 листопада до роботи допускають держслужбовців та освітян, які мають сертифікат про вакцинацію або довідку, що не можуть отримати щеплення від COVID через стан здоров’я.
На початок