Нові карантинні обмеження. Як працюють кав'ярні, спортзали та кінотеатр у Кропивницькому

Нові карантинні обмеження. Як працюють кав'ярні, спортзали та кінотеатр у Кропивницькому

Нові карантинні обмеження. Як працюють кав'ярні, спортзали та кінотеатр у Кропивницькому
. Суспільне: Кропивницький

Відсьогодні, 6 грудня в Кіровоградській області діють нові карантинні обмеження. Про це Суспільному розповіла головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук.

  1. Перевозити пасажирів у міських автобусах та тролейбусах дозволяється по кількості місць для сидіння та 50% місць для стояння.
  2. Відвідувати концерти, кінотеатри, кафе, ресторани, спортивні зали, торговельні центри області можна лише з сертифікатом про вакцинацію, негативним тестом або довідкою про одужання. Працівники цих закладів мають так само мати один з цих документів.
  3. Навчання у школах для учнів 5-11 класів дозволяється за умови 100% вакцинації усіх працівників, або наявності довідок про одужання чи протипоказання до щеплення.

Нести відповідальність за дотримання в закладах карантинних правил буде керівник. "Вибірково будуть перевіряти дотримання протиепідемічних норм в період карантину фахівці Держпродспоживслужби і Головного управління поліції. На порушників накладатимуть штрафи від 17 до 170 тисяч гривень", – сказала лікарка.

Як працювали кав'ярні, спортзали та кінотеатр у перший день дії нових обмежень у Кропивницькому

Кав’ярня

Власник кав’ярні на вулиці Дворцова Віктор Душак розповів, у відвідувачів перевіряють сертифікати, сканують QR-коди. "Люди дуже спокійно до цього ставляться. Всі показують документи. Це ж не перший день, коли працює ця вимога. Це тільки у нашому місті перший день, у Києві ніхто не ставить питань з цього приводу".

Каже, у кав’ярні працюють п’ятеро людей, усі вакциновані.

На Кіровоградщині нові карантинні обмеження: дозволяється перевозити 50 % стоячих пасажирів
Суспільне: Кропивницький

Кінотеатр

Працівниця кінотеатру Валентина Азарова розповіла, одного відвідувача не пустила в кінотеатр, бо не мав сертифіката про вакцинацію: "Я запитала, чи є сертифікат. Відповів, що нема. Тоді, кажу, вибачте".

25-річна кропивничанка Марина Ткаченко прийшла у кінотеатр, говорить про нові обмеження не знала: "Сертифікат приготувала, бо я приїхала з Польщі і він завжди зі мною".

Керівник кінотеатру Олексій Мірошниченко говорить, у приміщенні, поряд з кінотеатром, працюють кафе і розважальний центр для дітей. З 50 працівників всі вакциновані. "На вході є людина, яка буде сканувати сертифікати, документи і пропускати до нашого закладу. Хтось негативно реагує, хтось позитивно".

Спортивний клуб

Кропивничанка Ольга Касянова каже: щоб відвідувати заняття, вакцинувалась: "Якщо вакцинація допоможе зупинити цю хворобу, то нехай. Я вакцинована поки що однією дозою. Півтори тижня тому зробила перше щеплення".

Директор спортивного клубу В’ячеслав Гринюков говорить: усі восьмеро працівників вакциновані. Відвідувачів попередили про необхідність документів. "80% наших відвідувачів – вакциновані, інші віднеслись з розумінням і сказали, що вакцинуються і будуть також ходити".

На Кіровоградщині нові карантинні обмеження: дозволяється перевозити 50 % стоячих пасажирів
Суспільне: Кропивницький

Читайте також

На початок