Заступник Монастирського вибачився за скандал на блокпосту в ООС. Що сталося

Заступник Монастирського вибачився за скандал на блокпосту в ООС. Що сталося

Оновлено
Заступник Монастирського вибачився за скандал на блокпосту в ООС. Що сталося
. Скрін з відео

Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував скандал із правоохоронцями на в'їзді в Донецьку область через те, що його автівку зупинили й попросили показати документи. Згодом він вибачився за інцидент.

Що сталося

На Ютуб-каналі "Остання Крапля" оприлюднили відео, як правоохоронці, що чергували на блокпості на Донеччині, намагаються пояснити заступникові глави МВС Гогілашвілі причину його зупинки та попросили у нього документи. У відповідь Гогілашвілі обурився, що його не впізнали.

"Я три роки вже заступник міністра! Три роки! І сумно, що ти не знаєш… Тепер ти знаєш, але тепер і я тебе знаю, дружок, і для тебе це приємним не буде. Я вважаю неправильним те, що ти не знаєш заступника міністра внутрішніх справ в обличчя! Повне невиконання субординації!", — заявив Гогілашвілі.

Правоохоронці пояснили, що діють за інструкцією, на що чиновник заявив: "Я не повинен тут гаяти час і пояснювати тобі, що я заступник міністра!.. Що у вас у голові?".

Невдовзі після оприлюднення відео міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що ініціював перед прем’єр-міністром та урядом питання про проведення дисциплінарного провадження для встановлення всіх обставин інциденту.

"На період дисциплінарного провадження пропонуватиму уряду відсторонити Олександра Гогілашвілі від займаної посади, для чого підписав відповідне подання до Кабінету Міністрів України. Я особисто вивчу всі деталі того, що сталося і прийму відповідні управлінські рішення", — написав Монастирський у Facebook.

Пізніше Гогілашвілі вибачився за інцидент та пообіцяв усіляко сприяти проведенню розслідування.

"Безумовно, хочу вибачитися за свою надмірну емоційність. Згоден з рішенням міністра почати дисциплінарне провадження, готую рапорт на ім'я міністра МВС і буду всіляко сприяти його проведенню", — написав він на своїй Facebook-сторінці.

Що відомо про Гогілашвілі

Олександр Гогілашвілі до 2010 року жив у Росії, де працював у Фонді соціальної адаптації наркозалежних. У 2010 він переїхав до Києва, де дев'ять років працював з організаціями, які допомагають наркозалежним, зокрема в "Міжнародній антинаркотичній асоціації" (МАА). Про цю організацію йшлося у фільмі-розслідуванні Суспільного "Бити. Молитися. Тримати". Згідно з оприлюдненими даними, щодо МАА в судовому реєстрі є низка кримінальних проваджень. Вони стосуються методів, які застосовують в центрах мережі.

Читайте також: У закритих центрах реабілітації б’ють і зв’язують людей скотчем — розслідування

У 2019 році Гогілашвілі призначили на посаду заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, де також працював з темою офіційного обігу наркотиків, правоохоронних заходів протидії наркоманії та наркозлочинності, реабілітації наркозалежних. Після призначення Дениса Монастирського на посаду глави МВС Гогілашвілі залишився заступником міністра.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок