На Львівщині гірники шахти "Червоноградська" продовжують підземний протест

На Львівщині гірники шахти "Червоноградська" продовжують підземний протест

На Львівщині гірники шахти "Червоноградська" продовжують підземний протест
. Ілюстративне фото шахти. Фото: pixabay

На Львівщині 38 гірників шахти "Червоноградська" продовжують підземний протест. Про це у коментарі Суспільному повідомив голова незалежної профспілки шахти Валерій Бабій. Також гірники першої зміни шахт "Великомостівська", "Межирічанська", "Степова" відмовилися спускатися у шахту.

За словами Валерія Бабія, станом на 9 годину ранку ще 38 гірників залишаються в шахті:

"Четверо шахтарів піднеслися, все добре. Інші чекають виплати заборгованості із зарплати під землею. Для шахтарів налагодили харчування, вони забезпечені їжею, медсестра. Вони сидять на глибині 530-560 метрів. Медсестра постійно їх відвідує, перевіряє стан здоров'я і загазованість шахти".

За словами Валерія Бабія, зараз шахтарям пропонували вийти на поверхню і там протестувати, але вони відмовилися.

Як повідомив вранці, 8 грудня, голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у Facebook, гірники першої зміни шахт "Великомостівська", "Межирічанська", "Степова" відмовилися спускатися у шахту.

"Шахтарі "Лісової" рушили перекривати дороги на Львівщині. Вже понад добу на знак протесту залишаються під землею 38 гірників "Червоноградської. Лідери регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда звернулись до центральних органів влади, до народних депутатів з вимогою негайно розв’язати проблемні для шахтарського регіону питання — виплатити людям зароблені гроші", — повідомив Волинець.

Він також додав, що зарплатний борг перед працівниками ДП "Львіввугілля" тягнеться з липня та станом на 7 грудня цього року сягає 376, 27 млн грн.

Що відомо

  • 7 грудня гірники першої зміни шахти "Червоноградська" не піднялися на поверхню.
  • Так вони оголосили протест. За словами заступника голови профспілкової організації шахти "Червоноградська" Павла Голоти, їм заборгували зарплату від вересня.
  • Станом на 15:00 у шахті залишається 42 гірника першої зміни. Шахтарі другої зміни попрямували в Сокаль — до ДП "Львіввугілля".
  • Станом на 21:30 під землею перебували гірники першої зміни. Гірники третьої зміни у шахту не спустилися.
Читайте також: На Львівщині гірники оголосили протест та залишилися у шахті

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок