У Кривому Розі поліція встановила особи трьох підлітків, учасників інциденту з ханукією

У Кривому Розі поліція встановила особи трьох підлітків, учасників інциденту з ханукією

Важливо

У Кривому Розі поліція встановила особи трьох підлітків, учасників інциденту з ханукією. Про це Суспільному повідомила речниця поліції Кривого Рогу Оксана Лєсонєн.

Інцидент стався 4 грудня. Наразі поліцейські встановлюють його обставини.

За інформацією Оксани Лєсонєн, підлітки намагалися підпалити факел на шестиметровій конструкції ханукії, яку єврейська громада міста встановила на честь одного з головних юдейських свят.

"4 грудня до поліції надійшло повідомлення про хуліганство на проспекті Поштовому, що у Центрально-Міському районі. За словами очевидців, невідомий хлопець намагався підпалити факел на менорі. Поліцейські встановили особи ймовірних порушників. Наразі дана подія зареєстрована, проводиться перевірка, з’ясовуються усі обставини, після чого буде прийнято відповідне законне рішення", – сказала Оксана Лєсонєн.

28 листопада на проспекті Поштовому представники єврейської громади Кривого Рогу встановили шестиметрову конструкцію для святкування Хануки.

Що відомо

  • Вранці 29 листопада в Дніпрі, на Європейській площі, група молодиків повалила на землю Ханукію. Це зафіксували камери відеоспостереження. Пізніше поліція затримала пятьох підозрюваних. Їм від 17 до 20 років. Відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).
  • Схожі інциденти сталися й в інших містах. В Ужгороді 8-метрову ханукію скинули у річку. У Рівному невідомі пошкодили ханукію, яку встановили на майдані Незалежності. Ханукію також пошкодили в Миколаєві.
  • Ханука – єврейське восьмиденне зимове свято. Це символ перемоги єврейського народу над греками.
  • Першу свічку Хануки віряни запалили 28 листопада. Традиційно впродовж восьми днів щодня запалюють по одній свічці.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок