"Упевнені, що фани раді цьому результату". Юрай Санітра - про виступ України у естафеті

"Упевнені, що фани раді цьому результату". Юрай Санітра - про виступ України у естафеті

Ексклюзивно
"Упевнені, що фани раді цьому результату". Юрай Санітра - про виступ України у естафеті
. Євгеній Каранов

Тренер чоловічої команди залишився задоволений результатом, але закликав біатлоністів на цьому не зупинятися.

Збірна України з біатлону взяла участь у першій естафеті сезону 2021/22. Першими гонку в Естерсунді пробігли чоловіки.

Чоловічій команді вдалося показати високий результат та фінішувати на п'ятій позиції. Попри одне коло штрафу, яке заробив Богдан Цимбал на "стійці" третього етапу.

Читайте також: Збірна України - у топ-5 чоловічої естафети на етапі Кубка світу в Естерсунді: результати гонки

Цим результатом Україна повторила виступ на чемпіонаті світу у Поклюці, що відбувся на початку 2021 року. При цьому тоді українці використали лише чотири додаткові патрони, хоча також посіли п'яте місце.

Після гонки головний тренер чоловічої команди Юрай Санітра в інтерв'ю Суспільне Спорт назвав успішним результат у естафетній гонці.

Тренер відзначив роботу лідерів команди Артема Прими та Дмитра Підручного, які пройшли вогневі рубежі, не припустившись жодної хиби.

"Радіємо [результату]. Упевнені, що наші вболівальники радіють цьому результату. Ніхто не очікував, що можемо бути попереду таких команд, як Швеція з одним колом штрафу. Із самого початку Артем Прима показав, що для естафети зробить усе, і я був здивований тим, як він тримав темп зі спортсменами, для яких це був не перший старт. Підручний просто ракета на колі: стріляв упевнено, біжав швидко".

На етапах Богдана Цимбала та Антона Дудченка опустилася з другого місця на п'яте. Попри це, Санітра подякував усім біатлоністам за етап.

"Цимбал трохи не впорався з темпом: на трасі тримав крок, але з диханням були проблеми, тому й з'явилося це штрафне коло. Антон - гадаю, йому треба трохи більше досвіду, враховуючи останнє коло. Лежачи трохи був невпевненим, але на "стійці" показав хорошу стрільбу, як і треба, коли боремося за такі результати".

"Ще раз можу сказати "дякую" хлопцям. З усім тим, з чим ми боролися останнім часом і будемо боротися, бо хочемо бачити спортсменів на найвищому рівні, не можу нічого іншого сказати. Порадували усіх тих, хто вболіває за український біатлон".

Відзначив тренер чоловічої команди і атмосферу на трибунах. На його думку, цей фактор також надав упевненості біатлоністам під час естафети.

"Дуже хороша атмосфера. Побачив на початку, що є три українські прапори поміж уболівальників. Гадаю, що це також дає впевненості, оскільки хлопці сильно хотіли [показати високий результат], я це бачив. Не знали, чого очікувати, але показали професійну майстерність, що можуть боротися. Не хочу, щоб на цьому зупинялися - це гарна підтримка та мотивація, щоб рухатися до тієї мети, яка нас очікує у лютому".

Що сказали біатлоністи після естафети

Що далі

  • Неділя, 5 грудня, 13:35. Жінки, естафета (4х6 км)
  • Неділя, 5 грудня, 16:15. Чоловіки, гонка переслідування (12.5 км)
На початок