У Львові після вечірки блогерів призупинили діяльність Будинку вчених. Що відомо

У Львові після вечірки блогерів призупинили діяльність Будинку вчених. Що відомо

У Львові після вечірки блогерів призупинили діяльність Будинку вчених. Що відомо
. Скриншоти з Instagram

У Львові комісія ТЕБ і НС призупинила господарську діяльність Будинку вчених через недотримання карантинних норм під час заходу 27 листопада. У цей день вшановують пам'ять жертв Голодоморів. Тоді у Будинку вчених святкував свій день народження блогер із аудиторією понад мільйон читачів в Інстаграм Олександр Заліско. Як повідомила речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська, 29 листопада правоохоронці склали протокол на блогера за порушення норм карантину.

Суспільне зібрало думки усіх сторін цього конфлікту

"Це мав бути звичайний день народження хлопця", — кажуть у Будинку вчених

Будинок вчених, де було святкування, зараз у власності Львівської обласної профспілки працівників освіти і науки України. Вони здають приміщення для проведення різних подій.

"Звичайно, ми шоковані, тому що ми не передбачали, що таке може бути. Ми з клієнтом говорили – звичайний день народження хлопця – 30-40 чоловік. Не було там, що будуть якісь еротичні елементи. Випало так, що це був День пам'яті і жалоби, то це трошки так воно прослизнуло. Вони теж нічого не сказали", — каже заступник директора Будинку вчених Василь Мастикаш.

Що каже про ситуацію блогер Олександр Заліско?

У неділю, 28 листопада, Олександр Залізко опублікував сторіз, де сказав:

"Наскільки швидко всі стали суперправильними. Тобто всі 27 числа не дивилися ніяке телебачення, не ходили в ресторани, не співали, не слухали музику. Прям всі 27 числа сумували цілий день? І всі знали про це число наперед і всі думали тільки про це число? Я розумію, що цей день — трагедія для України. Але увесь світ, вся Україна живе звичним життям".

У Львові після вечірки блогерів призупинили діяльність Будинку вчених. Що відомо
Олександр Заліско. Скриншот з відео

Вечірка у День пам'яті жертв Голодоморів

Історик Василь Кметь каже, що цей день є Днем пам'яті і скорботи:

"У такий час не мали би відбуватися якісь спеціальні публічні заходи, якісь радісні урочистості чи щось таке, що мало б образити пам'ять. І дуже прикро, що учасники таких радісних подій не усвідомлюють того, що їхнє нинішнє життя і ті події, які ми маємо сьогодні можливі, на превеликий жаль, завдяки величезним, невиплатним жертвам мільйонів людей, які поклали своє життя у 1932-1933 роках".

Наслідки вечірки для Будинку вчених

29 листопада комісія ТЕБ і НС призупинила господарську діяльність Будинку вчених через порушення норм карантину.

"Якщо говорити про цю подію, яка відбулася у День пам'яті жертв Голодоморів, це є повний абсурд. Під час цієї події було порушено ряд карантинних норм. Ми живемо зараз у "червоній" карантинній зоні і вона має чимало вимог. Відповідно, там є ряд складених протоколів. Через це комісія ТЕБ і НС вирішила призупинити господарську діяльність Будинку вчених", — сказав заступник мера Львова Андрій Москаленко.

Деякі бренди вирішили переглянути свою співпрацю з блогерами

Після святкування з блогерами, які були на вечірці, відмовилися співпрацювати різні бренди. Один із них – бренд українських чоловічих костюмів.

"Інфлуенсерів ми називаємо лідерами думок і, відповідно, приклад того, що вони подавали, транслювався їхній основній аудиторії. Ми це все побачили і вирішили не стояти осторонь, а все-таки висловити своє бачення. Ми не підтримуємо такого і що ми відмовляємося співпрацювати із людьми, які були дотичні до цього святкування", — каже бренд-менеджерка Andreas Moskin Христина Фроляк.

29 листопада частина блогерів, які були на вечірці, опублікували в Інстаграм відео із вибаченнями. Вибачився і сам уродинник:

"Зараз хочу звернутися до тих, у кого я задів почуття, і, можливо, когось образив. У тих, кого я задів почуття, я прошу вибачення. Але не в тих, хто просто підтягнувся на шум", — сказав Олександр Заліско.

Олександр Заліско також розповів, що йому телефонували з поліції. Це підтвердила речниця, Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська. Вона додала, що на організатора вечірки правоохоронці склали протокол за порушення норм карантину. Його можуть оштрафувати на суму від 17 до 34 тисяч гривень.

Читайте також: В Україні вшановують пам'ять жертв Голодоморів. Що відомо про цей день

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок