Олімпійська чемпіонка повторила рекорд Кубка світу з гірськолижного спорту і не стримала сліз: відео

Олімпійська чемпіонка повторила рекорд Кубка світу з гірськолижного спорту і не стримала сліз: відео

Олімпійська чемпіонка повторила рекорд Кубка світу з гірськолижного спорту і не стримала сліз: відео
. АР

Рекорд не оновлювали вже понад 30 років!

Американська гірськолижниця Мікаела Шиффрін виграла етап Кубка світу зі слалому в Кіллінгтоні, США.

У першій спробі найкращий час показала представниця Словаччини Петра Влхова. Вона випередила Шиффрін на 0.20 секунди. Але вже під час другого старту словацька спортсменка допустила помилку під час спуску. Так, Шиффрін у підсумку змогла випередити найближчу суперницю на 0.75 секунди, хоч і сама схибила під час другої спроби.

Завдяки цій перемозі 26-річна американка опинилась в одному кроці від оновлення рекорду Кубка світу, що тримається з 1989 року.

Яке досягнення повторила Мікаела Шиффрін?

Для Шиффрін перемога в Кіллінгтоні стала вже 46-ю в дисципліні слалом. Таким чином американка зрівнялась за кількістю звитяг в одному виді змагальної програми зі шведським гірськолижником Інгемаром Стенмарком. Він 46 разів здобував "золото" на етапах Кубка світу в гігантському слаломі. Востаннє він піднімався на найвищу сходинку п'єдесталу пошани ще у 1989 році, тобто 32 роки тому. У тому ж сезоні він закінчив кар'єру.

При цьому Стенмарк також утримує рекорд за загальною кількістю перемог у Кубку світу. За свою кар'єру він виграв 86 змагань. Шиффрін наразі посідає третє місце за цим показником - у її активі 71 звитяга. Також її випереджає інша американка Ліндсі Вонн. Вона завершила кар'єру у 2019 році і встигла здобути 82 перемоги.

  • Відео переможного спуску Мікаели Шиффрін та її емоційна реакція

Після перемоги титулована гірськолижниця зізналась, що навіть і не підозрювала, що наближається до оновлення світового рекорду.

"Я насправді не знала про рекорд. Я не скажу, що це не має для мене ніякого значення. Так, звичайно, це важливо. Але я намагаюся не зосереджуватись на цих цифрах. Чим ближче я до цих позначок, тим важче мені не думати про це і не хотіти цього", - заявила спортсменка в коментарі для NBC Sports.

До слова, це "золото" стало вже другим у сезоні для Шиффрін. Раніше вона стала першою в гігантському слаломі на етапі Кубка світу в австрійському Зьольдені.

Хто така Мікаела Шиффрін?

  • 26-річна американська гірськолижниця, яка народилась у Колорадо, США. Її професійна спортивна кар'єра розпочалась у 2011-му, коли їй було 16 років.
  • Дворазова олімпійська чемпіонка (2014, 2018) та володарка "срібла" Ігор (2018).
  • Шестиразова чемпіонка світу, також двічі вона здобувала "срібло" та тричі - "бронзу".
  • Із 2011 року вона 110 разів підіймалась на подіум етапів Кубка світу. Найбільше - у дисципліні слалом (46 разів).
  • Тричі Шиффрін завершувала сезон як лідерка загального світового рейтингу (2017, 2018, 2019). Ще вісім разів вона ставала найкращою за підсумками сезону Кубка світу в окремих дисциплінах.
Читайте також: Титулований лижник Колонья закінчить кар'єру після олімпійського сезону: як він це пояснює
На початок