Велика Британія і Ізраїль заборонили подорожі до Південної Африки через новий штам коронавірусу

Велика Британія і Ізраїль заборонили подорожі до Південної Африки через новий штам коронавірусу

Велика Британія і Ізраїль заборонили подорожі до Південної Африки через новий штам коронавірусу
. Ілюстративне фото

Велика Британія тимчасово призупинила авіасполучення із низкою південноафриканських країн через виявлений там новий варіант коронавірусу. Про це повідомляють, зокрема, The Guardian і Reuters.

Йдеться про тимчасову заборону рейсів із Південної Африки, Намібії, Ботсвани, Зімбабве, Лесото та Есватіні з 12:00 за Гринвічем у п’ятницю. Британським мандрівникам, які повертаються з цих країн, доведеться перебувати на карантині.

Ізраїль також заборонив подорожі з Південної Африки, пише The Guardian. Ізраїльська влада оголосила, що забороняє своїм громадянам подорожувати до Південної Африки та забороняє в’їзд іноземців із регіону через виявлений там новий південноафриканський варіант COVID.

Південна Африка, Лесото, Ботсвана, Зімбабве, Мозамбік, Намібія та Есватіні були додані Ізраїлем до “червоного”, тобто найбільш ризикованого списку подорожей. Ізраїльтянам заборонено в'їжджати в країни з "червоного" списку, якщо вони не отримають спеціальний дозвіл від міністерства охорони здоров'я Ізраїлю, повідомляє Reuters.

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю заявив, що громадяни семи південноафриканських країн не матимуть права в'їжджати в Ізраїль. Ізраїльтянам, які повертаються додому з цих країн, після прибуття доведеться провести від 7 до 14 днів на ізоляції.

За даними Reuters, Агентство охорони здоров’я Великої Британії повідомило, що варіант, який називається B.1.1.529, має шипоподібний білок, який значно відрізняється від білка оригінального коронавірусу, на якому базуються вакцини проти COVID-19.

Цей варіант виявили на початку тижня у Ботсвані, і Велика Британія вирішила запровадити обмеження на поїздки до Південної Африки та п’яти сусідніх країн набагато швидше, ніж раніше з варіантом Delta.

“Ми знаємо, що існує значна кількість мутацій. Можливо, їх вдвічі більше, ніж ми бачили у варіанті Delta”, — сказав міністр охорони здоров’я Великої Британії Саджид Джавід.

За словами вчених, потрібні лабораторні дослідження, щоб оцінити ймовірність мутацій, які можуть призвести до значного зниження ефективності наявних вакцин проти коронавірусу.

Раніше у четвер, 25 листопада, південноафриканські вчені повідомили, що виявили новий варіант COVID-19 у невеликій кількості і намагаються з'ясувати його потенційні наслідки.

Всесвітня організація охорони здоров'я скликала екстрену нараду на п'ятницю, 26 листопада, для обговорення нового варіанту COVID-19 B.1.1.529. Про це , зокрема, повідомляє американська мережа радіостанцій у США National Public Radio.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок