Новий південноафриканський штам коронавірусу виявили в Ізраїлі

Новий південноафриканський штам коронавірусу виявили в Ізраїлі

Новий південноафриканський штам коронавірусу виявили в Ізраїлі
.

Новий південноафриканський штам коронавірусу виявили в Ізраїлі. Про це передає ізраїльська газета Calcalist.

Зранку у п'ятницю, 26 листопада, міністерство охорони здоров'я країни оголосило, що новий штам коронавірусу виявили у людини, яка повернулася з африканської країни Малаві, пише видання.

Як повідомляє Calcalist, Малаві не було у “червоному списку” африканських країн, оприлюдненому напередодні Ізраїлем і Великою Британією.

Крім того, в Ізраїлі наявність нового штаму вірусу підозрюють ще у двох репатріантів з-за кордону, повідомляє ізраїльська газета. Поки чекають на результати досліджень, ці дві людини перебувають у ізоляції.

У четвер, 25 листопада, Ізраїль першим у світі вирішив вжити протиепідемічні заходи після того, як стало відомо про новий штам коронавірусу на півдні Африки, пише Calcalist. Після цього до нього також приєдналася Велика Британія.

Що відомо

  • Європейський Союз хоче припинити авіасполучення з Південною Африкою, щоб протистояти поширенню нового варіанту COVID-19.
  • Велика Британія тимчасово призупинила авіасполучення із низкою південноафриканських країн через виявлений там новий варіант коронавірусу. Про це повідомляють, зокрема, The Guardian і Reuters. Йдеться про тимчасову заборону рейсів із Південної Африки, Намібії, Ботсвани, Зімбабве, Лесото та Есватіні з 12:00 за Гринвічем у п’ятницю. Британським мандрівникам, які повертаються з цих країн, доведеться перебувати на карантині.
  • Ізраїль також заборонив подорожі з Південної Африки, пише The Guardian. Ізраїльська влада оголосила, що забороняє своїм громадянам подорожувати до Південної Африки та забороняє в’їзд іноземців із регіону через виявлений там новий південноафриканський варіант COVID.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я скликала екстрену нараду на п’ятницю, 26 листопада, щоб обговорити новий варіант коронавірусу, який цього тижня виявили у Південній Африці.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок