"Хорошої швидкості ще по трасі не було". Дмитро Підручний – про перший старт сезону Кубка світу

"Хорошої швидкості ще по трасі не було". Дмитро Підручний – про перший старт сезону Кубка світу

Ексклюзивно
"Хорошої швидкості ще по трасі не було". Дмитро Підручний – про перший старт сезону Кубка світу
. AP

Реакція на результат першої гонки нового сезону Кубка світу від лідера збірної для Суспільне Спорт.

Українські баітлоністи відкрили сезон індивідуальною гонкою у шведському Естерсунді. Дмитро Підручний припустився помилок на першому й останньому вогневих рубежах і завершив гонку на 28-му місці з трьома промахами.

Як Підручний пояснює цей результат і які має враження від першого старту, спортсмен розповів у коментарі Суспільне Спорт.

"На першій лежці в останньому промасі трохи поправка зіграла. Габарит не закрився, – поділився Підручний. – На другу лежку зробив уже поправку, і чіткий нуль був, без промахів. Перша стійка нормально пройшла, а на останній не знаю, [що сталося]: чи нерви не витримали, чи що. Прикрі два промахи, хоча відмічав потрапляння, тому не знаю, в чому вони були. Будемо дивитися з тренером, аналізувати, що було не так".

Читайте також: Два українці - у топ-30 першого старту чоловіків на Кубку світу: результати індивідуальної гонки

Напередодні першого етапу Кубка світу підготовка біатлоністів пішла не за планом через спалах коронавірусу в команді. Попри те, що довелося відмовитися від контрольних тренувань, Дмитро вважає, що фізично був непогано готовий, хоч і визнає, що у швидкості ще можна додавати.

"Фізично доволі непогано біглось. Чесно кажучи, ще міг бігти в такому темпі, але не швидше: бракує, можливо, швидкісної роботи. Але думаю, що з кожним стартом вона буде проявлятися більше. Контрольних гонок у нас не було, тому відчути змагальний ритм ще було доволі важко на трасі. Ніби й міг триматися з суперниками, але хорошої швидкості ще по трасі не було".

Температура -8 градусів, за словами Підручного, на хід гонки не вплинула. "Вділися нормально. Добре, що немає сильного вітру, – зазначив Дмитро. – Не так холодно було, але тут висока вологість, тому промерзаєш нормально".

"Звичайно, хочеться боротися і в індивідуальній гонці, – додав біатлоніст. – Гонка досить довга й психологічно важка. Все одно вона мені важко дається. На трасі 20 кілометрів – це досить багато. Але і її треба вміти бігати також".

Якою була перша гонка для Дмитра Підручного: ключові показники

  • Результат на фініші: 28-ме місце (1+0+0+2) – відставання 3:44.0 хвилини від переможця Штурли Легрейда.
  • Час проходження дистанції: 36-те місце – 48:29.4 хвилин (2:37.6 хвилини відставання).
  • Час роботи на вогневих рубежах: 12-те місце – 1:47.7 хвилини на 20 мішеней.
Читайте також: "Незадоволена тим, як підійшла до сезону". Меркушина - про результат у першій гонці Кубка світу
На початок